Peuterfestival Het Muizenhuis

Het Muizenhuis: Sam & Julia op reis (vanaf 3 jaar) Genre: Jeugd & Familie

Het Kleurrijke Peuterfestival is een echte belevenis voor peuters en hun (groot)ouders. Je kunt deze zondagmorgen twee leuke peutervoorstellingen zien en de foyer van het Zaantheater is omgetoverd tot een kleurrijke speeltuin waar het kraakt en knispert van de kunst.

Gebaseerd op de boekenreeks Het Muizenhuis van Karina Schaapman.

Samen met Opa Zeeman maken Sam & Julia een onvergetelijke reis langs verre landen, vreemde talen, wonderlijke gewoontes en heerlijke muziek.
Mariska Simon speelt en zingt de bekende muizen rond de aardbol. Ze ontdekken dat vreemd helemaal niet zo vreemd is.
En thuis is waar je je muis voelt.

In 2017 maakte 2-ater Producties samen met Abke Bruins de voorstelling Het Muizenhuis gebaseerd op verhaaltjes uit de boeken Sam & Julia en Het Theater.

Deze succesvolle voorstelling speelde twee jaar in theaters, op scholen en in bibliotheken door Nederland en België.
Nu is er nieuwe voorstelling rondom de bekende muizen Sam & Julia uit de populaire Het Muizenhuis boeken van Karina Schaapman, dit keer met Abke Bruins.

Over de makers:
Mark Haayema schrijft kinderboeken (Johannes de Parkiet - kerntitel KBW 2018), jeugdtheater (Meneertje Meer - Zilveren Krekel 2018, In de kelder staat een huis - Zilveren Krekel 2019) en televisie (Pipo de Clown, Woezel & Pip). Als acteur, poppenspeler en regisseur werkte hij voor Tg Gnaffel, ROtheater, De BoterhamShow, Sesamstraat, Efteling en Herman van Veen. 

Abke Bruins is zangeres en actrice. Ze speelde de rol van Anne Frank in de musical Je, Anne waarvoor ze een Musical Award ontving. Samen met haar broer Bouwe maakt ze liedjes en treed ze op.

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie leest u op onze speciale informatiepagina.
------------------