Peachez door Ilja Leonard Pfeijffer

Porgy Franssen en Maartje van de Wetering Genre: Theater & Toneel

Een professor op zekere leeftijd leeft al zijn leven lang in zijn hoofd en in de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een hem onbekende vrouw. Er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee en de professor vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen.

Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen de hoofdrollen in Peachez, een bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis, muzikaal bijgestaan door multi-instrumentalist Axl Peleman. De voorstelling vertelt het verhaal van Ilja Leonard Pfeijffers gelijknamige succesroman uit 2017 die werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. In een regie van artistiek leider Michel Sluysmans brengt Toneelgroep Maastricht met Peachez een muzikaal en vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde. Sluysmans en Pfeijffer werkten bij Toneelgroep Maastricht eerder succesvol samen in De Advocaat (Toneelschrijfprijs 2017) en Brieven uit Genua.

Spel: Porgy Franssen, Maartje van de Wetering, Axl Peleman
Tekst: Ilja Leonard Pfeijffer
Bewerking en regie: Michel Sluysmans
Muziek: Axl Peleman, Ron Reuman

Seriekorting Theater & Dans
Deze voorstelling is onderdeel van de Serie Theater & Dans. Kies 3 of 5 avonden uit geselecteerde voorstellingen en ontvang een aantrekkelijke korting op uw tickets. Zo bent u verzekerd van een aantal mooie theateravonden. Bekijk hier alle voorstellingen van de Serie Theater & Dans

Bestel hier uw serie Theater & Dans


Recensiequotes

  • de Volkskrant "Porgy Franssen voelt thuis in zijn rol van wereldvreemde hoogleraar"