Guilty until proven

Orkater / Sir Duke Genre: Theater & Toneel

Op een late avond wordt een lijk gevonden. De dader bevindt zich onder de aanwezigen.

Wie kan voor het ochtendlicht zijn onschuld bewijzen of zich van zijn schuld ontdoen? En wie bepaalt wanneer iemand schuldig is?
De publieke opinie, de media, de rechter of laat je je leiden door je eigen perspectief?

In Guilty until proven confronteert Orkater/Sir Duke met bewuste en onbewuste vooroordelen en verwachtingspatronen. Het muziektheatercollectief maakt een eigentijdse whodunnit, geïnspireerd op de klassieker Murder on the Oriënt Express van Agatha Christie. Op een late avond wordt in een besloten ruimte een lijk gevonden. De dader bevindt zich onder de aanwezigen. Een ontwrichtende gebeurtenis die in moordend tempo de onderlinge verhoudingen op scherp zet. Wie kan voor het ochtendlicht zijn onschuld bewijzen of zich van zijn schuld ontdoen?

De suspense wordt opgevoerd door vervreemdende soundscapes, waarin Boom Bap en film noir elkaar ontmoeten. Orkater/Sir Duke pint je vast op je stoel in een beeldende voorstelling waarin rewind, fast forward en skip intro het tempo bepalen.

Sir Duke bestaat uit regisseur Nita Kersten, schrijver Esther Duysker en makende acteurs/muzikanten Gery Mendes, Dionne Verwey en Francesca Pichel. In hun voorstellingen kiest het muziektheatercollectief verhalen uit het verleden met een actueel thema als vertrekpunt. De rijke sound van pop, soul, hip hop en funk klinkt door in de nieuwe composities. Sir Duke wil haar publiek verrassen met verfrissende verhalen, klanken en perspectieven.

Regie: Nita Kersten
Dramaturgie: Esther Duysker
Spel en muziek: Francesca Pichel, Dionne Verwey, Gery Mendes, Abdelkarim el Baz e.a.
Compositie Francesca Pichel, Gery Mendes
Muzikale leiding Gery Mendes
Choreografie Dionne Verwey 

Seriekorting Theater & Dans
Deze voorstelling is onderdeel van de Serie Theater & Dans. Kies 3 of 5 avonden uit geselecteerde voorstellingen en ontvang een aantrekkelijke korting op uw tickets. Zo bent u verzekerd van een aantal mooie theateravonden. Bekijk hier alle voorstellingen van de Serie Theater & Dans

Bestel hier uw serie Theater & Dans