Online voorstelling 'Doet sneeuw pijn' met Saskia Temmink

Solo Stories Genre: Theater & Toneel

In samenwerking met Solo Stories brengt Zaantheater de online voorstelling Doet sneeuw pijn, gebaseerd op het indrukwekkende boek van Carolien Spaans. Doet sneeuw pijn is een tragikomische monoloog over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven. 

Ik denk dat ik gil, want mijn ouders en broer komen meteen de keuken in rennen. 'Hij is dood,” zeg ik, met de telefoon nog in mijn hand. “Hij heeft een paar uur geleden een ongeluk gehad.”

Eindelijk hebben ze elkaar gevonden. Ze beginnen een leven samen en krijgen een prachtige zoon. Dan gaat hij zoals elk jaar skiën met zijn vrienden. Maar deze keer komt hij niet meer terug. Na de begrafenis rest er een levensgroot gat dat niet alleen maar gevuld kan worden met de opvoeding van en liefde voor hun kind.

De makers van LEEF!, PAAZ, Ma en Emma wil leven brengen met Doet sneeuw pijn een tragikomische monoloog over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven. Een verhaal over een ondenkbaar verlies, maar ook over de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen. Doet sneeuw pijn is gebaseerd op het gelijknamige, autobiografische boek van journalist Carolien Spaans en wordt gespeeld door Saskia Temmink (o.a. ‘De Vloer op’, ‘De 12 van Oldenheim’ en ‘Bloedverwanten’).

Doet sneeuw pijn | inleiding
Voorafgaand kunt u ook online een inleiding bijwonen over Doet sneeuw pijn. In deze inleiding vertelt dramaturg Annemiek Lely over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. Waar gaat Doet sneeuw pijn over? Waarom koos Solo Stories ervoor om dit boek van journalist Carolien Spaans te bewerken voor een theatervoorstelling? Hoe maak je van een boek een monoloog voor het toneel? Wie werken er aan deze productie mee? Annemiek zal tevens een paar kleine hints geven die maken dat je de voorstelling net iets anders gaat bekijken. Ook zal Annemiek ingaan op de thematiek van de voorstelling. Kaartjes voor deze inleiding zijn te koop voor slechts €2,50.

De online voorstelling Doet sneeuw pijn wordt opgevoerd in het Zaantheater en mede mogelijk gemaakt door Nieuwe Nobelaer in Etten-leur, Stadstheater De Bond in Oldenzaal, Schouwburg Het Park in Hoorn, Theater Stroud in Putten, Schouwburg Lochem in Lochem, C.C. Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht, De Schalm in Veldhoven, Parktheater in Eindhoven, Stadstheater in Zoetermeer, De Cammeleur in Dongen, De Lindenbergin Nijmegen, vanberesteyn in Veendam, Het Speelhuis in Helmond, De Blauwe Kei in Veghel, Cultura Ede in Ede, Theater Hofpoort in Coevorden, Schouwburg Middelburg in Middelburg, De Kampanje in Den Helder, Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk, Theater Zuidplein in Rotterdam, Theater De Leest in Waalwijk.


Recensiequotes

  • “raakt recht in het hart” Noordhollands Dagblad
  • De Volkskrant
  • “’Doet sneeuw pijn’ laat de kracht van solospel zien” Theaterkrant.nl
  • Dagblad van het Noorden