Oeloek

Droeftoeters Genre: Cabaret

De voorstellingen van Oeloek barsten letterlijk van de energie. Het zijn hilarische achtbanen van krankzinnige dialogen, muzikaal vuurwerk en visueel spektakel. Je valt van de ene verbazing in de ander en staat altijd op het verkeerde been. De idiote figuren vliegen je om de oren.

Oeloek bestaat uit Kevin Jolly, David Meijer, Jantijn Prins en Carlijn van Rij. Zij leerden elkaar kennen op De Theaterkade in Amsterdam, een opleiding tot uitvoerend zelfstandig theatermaker. In 2009 ging, onder regie van Martin van Waardenberg, hun eerste avondvullende programma in première: De Nacht van de Nasmaak. Deze werd meteen door pers en publiek omarmd. Het vakblad Theatermaker zette het zelfs in de top 5 beste cabaretvoorstellingen van dat seizoen. In 2010 behaalden ze met een half uur uit deze voorstelling de finale van Cameretten. 

Van 2013 tot 2015 speelden zij met veel succes hun voorstelling Prille Roest. In januari 2016 ging hun programma OpSchmùck in première. Nu komen ze met hun nieuwste voorstelling Droeftoeters. Droeftoeters is een ode aan de wannabe, de brulaap, de blufkoning, de tofdoener, de patjepeeër, de blaaskaak en al die andere prutsers die denken dat ze heel wat zijn. Ze blazen nog één keer hoog van de toren, voordat ze naar beneden struikelen.