NTjong & DOX

Bloedlink Genre: Theater & Toneel

Bloedlink is een humoristische, rauwe en muzikale voorstelling over hoe je doet en wie je eigenlijk bent. So you think you can teach me...

In een probleemklas heeft een lerares haar leerlingen totaal niet in de hand. Dan vindt ze een pistool in één van de schooltassen. Er ontstaat een broeierige sfeer in de klas waarbij de leerlingen en lerares tegenover elkaar komen te staan. Heftige discussies worden gevoerd over afkomst en gedrag, over afwijzing en erkenning, over wat nou eigenlijk belangrijk is in je leven.

De talentvolle schrijver en regisseur Casper Vandeputte maakt energieke, humorvolle en eerlijke voorstellingen over soms zware inhoudelijke thema's. In Bloedlink duikt hij met een groep multigetalenteerde spelers, dansers en performers in de wereld van de middelbare school. Hij onderzoekt de vrijheid in denken en het krijgen en behouden van je plek in groep met botsende culturen en waarheden. De makers lieten zich inspireren zich door research en inspiratiebronnen als de Franse film Entre les Murs en de Berlijnse theaterhit Verrücktes Blut.

Na het succesvolle Lord of the Flies, is Bloedlink de tweede voorstelling in een muzikale en energieke ‘coming of age’-reeks voor jongeren. Verhalen over kantelpunten, grote gebeurtenissen die je horizon verbreden en die je dwingen om stelling te nemen. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar. 

Regie: Casper Vandeputte
Spel: Samora Bergtop, Gary Gravenbeek, Jennifer Muntslag, Lavinia Aronson, Sara Awin, Sol Vinken en Faissel Asserti