NT Jong | Het Nationale Theater

De Vrekkin - Of: hoe overleef ik mijn rijke moeder (8-88 jaar) Genre: Jeugd & Familie

De Vrekkin is een hilarische familiekomedie over een schaamteloze modern family met te veel geld en te weinig realiteitsbesef. Onder strakke regie van moeder en haar personal assistent leidt deze modern family met zoon, dochter en life coach een uitzinnig leven.  Moeders mode-imperium lijkt een onuitputtelijke bron van geld voor haar kinderen die zich tot brutale en inhalige mormels hebben ontwikkeld. Als ze zich realiseert dat iedereen van haar profiteert, gooit moeder de kluis dicht. Niemand wil tenslotte een levende creditcard zijn. Ondertussen leven haar kinderen zich uit in geheimen, stiekeme verlangens en foute vriendjes. De gezinschaos is compleet.

In een supermateriële wereld waarin kinderen bijna vanzelfsprekend opgroeien met de nieuwste gadgets, dure merkkleding en funny trips is het voor ouders lastig grenzen te stellen. Families als de Trumps en Kardashians geven het idee dat rijkdom onuitputtelijk is. Als liefde wordt uitgedrukt in geld, dan wil je er toch zoveel mogelijk van hebben?

Tekstschrijver Jibbe Willems liet zich inspireren door de Vrek van Molière. Regisseur Noël Fischer brengt zijn nieuwe tekst tot leven in deze hilarische familiekomedie. De Vrekkin laat zien dat je je gezin niet kunt runnen als een bedrijf en dat geld niet hetzelfde is als oprechte aandacht.

Ben je onder de 12 jaar en wil je op de hoogte blijven van alle kinderactiviteiten in het Zaantheater? Meld je gratis aan voor de Theatertroep!