Nina de la Parra

God's Wegen (reprise) Genre: Cabaret

LET OP: Voor toegang tot de voorstelling heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Gebruik hiervoor de CoronaCheck-app. Kijk voor meer informatie op onze speciale informatiepagina. Wij wensen u een fijne voorstelling!

Stand up comedian en zangeres Nina de la Parra komt terug! Na lovende recensies in de media en een uitverkochte voorstelling in het Zaantheater, vinden wij het fantastisch dat Nina opnieuw bij ons op het podium zal schitteren met haar voorstelling 'God's Wegen'. Reserveer snel, want Nina's voorstellingen zijn in een mum van tijd uitverkocht!

Nina heeft een Surinaamse vader (Pim) en een Nederlandse moeder (Djoeke). Ze oogt als een bakra, ofwel kaaskop, maar haar Surinaamse avonturen zijn pittiger dan Madame Jeanette pepers. 'God’s wegen' gaat over haar christelijke klasje in Paramaribo, het koloniale verleden van haar joods-Sefardische voorvaderen, haar ervaringen in Surinaamse one hour hotels, haar pratende vagina, de dwingende correctheid van de Duitsers en haar zoektocht naar verlichting bij een winti-priester – alles komt aan bod en wordt zonder gene op de brandstapel gegooid. Voordat je weet waar je aan toe bent heeft Nina zichzelf en alle aanwezigen onderuitgehaald in haar verbaal-gewelddadige zoektocht naar haar eigen identiteit. Nina’s hekserij is een attitude die je door een catharsis naar het licht zal brengen. Een verademing.

Nina wisselt haar vileine woordenstroom in vloeiend Nederlands, Duits, Engels en Sranan Tongo af met kwetsbare Engelstalige popnummers - ondersteund door haar steengoede Duits-Nederlands-Surinaamse hipster-huisband.

Zonder zelfmedelijden, verleidelijk, altijd feministisch, woedend en persoonlijk, trapt Nina haar complete afkomst, haar generatie vrouwen en uiteindelijk zichzelf in de baarmoeder.

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie leest u op onze speciale informatiepagina.
------------------


Recensiequotes

  • de Volkskrant "De la Parra is een knalgoede actrice, heel erg grappig en nul procent pathetisch wanneer ze haar pijn invoelbaar maakt."
  • NRC "Powerhouse Nina de la Parra knalt van het podium"

Extra info

Bas: Moritz Götzen
Gitaar: Tim Bücher
Sax: Sanne Landvreugd

*De voorstelling van dinsdag 1 december 2020 is verplaatst naar woensdag 1 december 2021. De voorstelling van 18 december 2020 is verplaatst naar donderdag 2 december 2021. Bezoekers met kaarten hebben persoonlijk bericht gehad.*