Nieuwjaarsjazzaan

Jos van Beest & Mariëlle Koeman en Farmhouse Jazzband Genre: Muziek

Traditiegetrouw starten we het nieuwe jaar met een heerlijke middag jazz! Voor de pauze treden Jos van Beest & Mariëlle Koeman op. Mariëlle vertolkt met haar prachtige stem op geheel eigen wijze een breed repertoire uit het onuitputtelijke American Songbook, begeleid door pianist Jos van Beest. Na de pauze is het de beurt aan de Farmhouse Jazzband. Deze band heeft, geïnspireerd door Chris Barber, een eigen, moderne sound ontwikkeld, met behoud van de kenmerken van de Oude Stijl Jazz.

Farmhouse Jazzband
D band werd in 2015 opgericht. De oprichters willen, met behoud van de kenmerken van de Oude Stijl Jazz, een eigen, moderne sound ontwikkelen.

Belangrijke inspiratie hiervoor is de Chris Barber Band, de beroemde Engelse band die zich verbreedde van een typisch New Orleans jazzorkest tot een echte jazz- en bluesband: swingende trad jazz, maar ook de bluesrock, de meeslepende blues en de skiffle.

De basis voor deze sound komt van de ritmesectie met good old Cees Heegstra op drums, Carla Tavenier-Kok op contrabas en Gerard Tavenier op gitaar en banjo. Een dynamisch en stuwend trio, dat evengoed fluisterzacht een gevoelige ballad begeleidt. In de R & B nummers komt daar dan de bluesgitaar van saxofonist/gitarist Michiel Pos bij – rauw, vurig, meeslepend.

In de frontline staan trompettist Michael Muller, trombonist Hans van Wermeskerken (tevens bandmanager) en Michiel Pos op saxofoon en klarinet. Zij zorgen voor energieke, enthousiaste en verzorgde arrangementen en improvisaties  - swing en drive zijn de gronstoffen in de klankkleur van de band.

Met deze bezetting heeft de Farmhouse Jazzband zich in korte tijd weten te onderscheiden en speelt voornamelijk in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Luxemburg.