Nasrdin Dchar

JA Genre: Theater & Toneel

Tussen de avond dat Nasrdin zijn vrouw ontmoet in de Marina Bar en de dag dat ze trouwen, zit vijftien jaar. Waarom heeft het zo lang geduurd als hij bij de eerste kennismaking al weet dat zij de ware is?

Net als in zijn succesvolle solovoorstellingen Oumi (over zijn moeder) en DAD (over zijn vader en het vaderschap) neemt acteur Nasrdin Dchar het publiek in JA mee op een reis. Die scheert langs continenten en culturen, maar het is vooral zijn eigen zoektocht naar volwassenheid, met als universele kern de liefde. Want die kan alles overwinnen. Toch?

In dezelfde persoonlijke stijl als de voorstelling DAD – officiële juryselectie Theaterfestival 2017 – laat Dchar zien hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn, wat trouwen teweeg brengt in een mensenleven en hoe je uiteindelijk met een licht hart ‘JA!’ kunt zeggen.

De voorstelling ontving alleen maar 4 en 5 sterrenrecensies:

De Volkskrant*****: 
“Moedig, van Dchar, dat hij zichzelf zo te kijk zet.” “Je voelt het vuur van Dchars maatschappelijke missie” .

Trouw*****:
“Nasrdin Dchar maakt met 'JA’ een lichtvoetige én diepzinnige voorstelling"
“Zijn ‘JA’ geeft zicht op en inzicht in wat kan, als we maar willen.” 
“Een belangrijke en heerlijke voorstelling.” 

NRC****:
“Als een Hugh Grant van de Lage Landen palmt hij je in met zijn laconieke spel-met-knipoog.”
“Het positivisme van Nasrdin Dchar in ‘JA’ is aanstekelijk” 

Theaterparadijs*****:
“Ultieme voorstelling over de liefde” 
“Een aanrader voor iedereen die de ware liefde wil ervaren.” 
“Hij speelt met gemak alle personen zelf. Of het nou zijn vriendin is, zijn Brabantse vriend, zijn vader, haar vader. Het maakt allemaal niet uit want hij doet dat met zoveel en openheid dat je werkelijk geen woord wil missen van wat er allemaal omgaat in de gedachten van al deze mensen.”

Theaterkrant:
“Een persoonlijke voorstelling die niet louter over zijn eigen liefdesleven gaat, maar ook over schaamte, schuldgevoel, cultuurverschillen en daarin humor en oprecht engagement combineert.” 
“Romantische komedie die 'hsoema' met 'gezelligheid' verweeft.”