My Fair Lady

Genre: Musical

De weddenschap: een eenvoudig bloemenmeisje omtoveren tot een lady van de Engelse society. Professor Higgins neemt de uitdaging aan en Eliza verovert de harten van iedereen.

Een grootse productie met overrompelende kostuums en hits als Zou dat nou niet zalig zijn, Het Spaanse graan en Als ik straks de kerk maar haal. Een excentrieke professor neemt de weddenschap aan om een eenvoudig bloemenmeisje om te toveren tot een lady in de Engelse society. Dat gaat niet zonder slag of stoot want Eliza heeft het hart op de tong. Maar leraar en leerling groeien naar elkaar toe en Eliza weet niet alleen de Engelse elite van slag te brengen… Kenners zijn het erover eens: My Fair Lady is één van de beste musicals ooit gemaakt.

My Fair Lady is op dinsdag 3, woensdag 4 en donderdag 5 april 2018 te zien in het Zaantheater. 

De Couturekrant (*****): 
"Dekker weet zichtbaar het publiek te ontroeren, Tates geeft de autoritaire Higgens een moderne twist, Van den Heuvel speelt zijn rol als Kolonel Pickering werkelijk subliem, Oldigs weet in zijn rol als Alfred P. Doolittle te verrassen en Sjoukje Hooymayer schittert in haar rol als de gracieuse Mrs. Higgins.'' 

Cast: Esmée Dekker, Chris Tates, Alfred van den Heuvel, Sjoukje Hooymaayer, Han Oldigs, Yoran de Bont, Ellen Röhrman, Esther van Boxtel e.v.a.
Vertaling: Seth Gaaikema
Tekst: Alan Jay Lerner
Muziek: Frederick Loewe
Regie: Paul van Ewijk
Choreografie: Chiara Re