Moeder van Glas - Exclusieve Sneakpreview

Roos Schlikker en Erris van Ginkel Genre: Theater & Toneel

'Moeder van Glas' is een bewerking van het gelijknamige boek van schrijver en columnist Roos Schlikker. Een verhaal over haar bipolaire moeder. Maar meer dan dat. Het is een ontroerend en vaak ook humoristisch stuk over een belangrijk onderwerp dat te weinig aandacht krijgt: een mens is meer dan zijn gekte.

U heeft het wellicht gezien: op 14 februari om 21.30 uur werd Roos Schlikker bij het nieuwe EO-programma ‘De laatste 24 uur’ op NPO1 door haar vaste schrijfpartner (en regisseur) Erris van Ginkel verrast met een scene uit haar boek, gespeeld door actrice Sandra Mattie. Die scene maakte op iedereen zo’n indruk dat Roos en Erris eigenlijk ter plekke besloten dat dít het moment was om een langgekoesterde droom in vervulling te laten gaan: “We gaan dit stuk zelf produceren.”

Zoals u weet ondersteunt het Zaantheater graag creatieve ideeën en stelt haar deuren graag open om mooie, nieuwe dingen mogelijk te maken. Niet verwonderlijk dus dat, na de try-out van 'Doet Sneeuw Pijn' (ook geschreven door Roos Schlikker en Erris van Ginkel) in het Zaantheater, onze programmeur Kim Muller in gesprek raakte met Roos en Erris over het plan en ter plekke geregeld werd dat zij met een exclusieve sneakpreview naar het Zaantheater zouden komen. Mét inleiding en nagesprek door Roos zelf. Dat vinden wij nou leuk, zo'n nieuw concept, en wij hopen u ook!

Gaat het Roos Schlikker lukken om dit nieuwe theaterstuk te maken? Daar kunt u zelf achter komen tijdens deze exclusieve sneakpreview van de voorstelling 'Moeder van Glas' in het Zaantheater! En u bent niet zomaar enkel toeschouwer: uw mening wordt zeer gewaardeerd en daarom wordt er na afloop om úw mening gevraagd. Wat zou er het komende jaar verbeterd, aangevuld of verhelderd moeten worden? Ook heeft u de kans Roos Schlikker persoonlijk te ontmoeten tijdens de inleiding die zij zal verzorgen voorafgaand aan de voorstelling!

Moeder van Glas wordt een theatermonoloog gespeeld door Sandra Mattie. Mattie is bekend van haar theaterwerk bij o.a.Toneelgroep Amsterdam, het Ro Theater, Toneelschuurprodukties, Het Noord Nederlands Toneel en Van Den Ende Theaterprodukties. Ook was Sandra te zien in De Architect, van theatermaker en regisseur Jakop Ahlbom en speelde ze bij Hummelinck Stuurman en bij Rick Engelkes Producties in diverse voorstellingen. Ze was te zien in diverse Nederlandse tv-series en films, zoals Trauma 24/7De Afdeling, Flikken Maastricht, De FractieDivorce, Zuidas, Ik weet wie je bent en Judas.


Extra info

 

Schlikker en Van Ginkel schreven dit seizoen het script van ‘Doet Sneeuw Pijn’ voor Solo Stories. Afgelopen jaren schreven ze diverse scripts voor Bos Theaterproducties, REP, Cook a Dream en Janke Dekker Producties. Producties die vaak  4 sterren scoorden in bijvoorbeeld NRC en/of Volkskrant. Denk aan Hart tegen Hart (script, voor REP), Safaripark Zuidas (script en regie, voor Janke Dekker Producties) en Dansen met de Vijand (script en regie, voor Janke Dekker Producties).