Matzer Theaterproducties

Naar Casablanca Genre: Theater & Toneel

Wie kent niet het indringende liefdesverhaal van die beroemde film? Madeleine Matzer brengt na Gejaagd door de wind nu het allesomvattende en venijnige liefdesverhaal Naar Casablanca op het toneel. In een schemerige wereld vol politiek en heroïek moeten onmogelijke keuzes worden gemaakt. Een fraai nieuw muziektheaterstuk dat zich afspeelt in een stad vol mogelijkheden en corruptie, mensenhandel en liefde, hoop en wanhoop. Een beladen liefdesdrama tegen een historische én actuele achtergrond.

Ik verlang soms terug naar analoge dagen
naar dagen in zwart-wit.

Niet omdat vroeger alles beter was,
maar omdat ik toen nog dromen kon
over een toekomst.

Muziektheater over liefde, grenzen en moraal
Zes acteurs bereiden zich voor op het spelen van Casablanca, geïnspireerd op de Hollywood-klassieker. Spelen zij dit stormachtige liefdesverhaal zoals het ooit is geschreven? Of neemt hun verhaal een andere wending?

Casablanca is een fonkelnieuwe muziektheatervoorstelling die het klassieke verhaal verbindt met de prangende actualiteit en hierop reflecteert. Casablanca geeft een eigen kijk op de wereldberoemde filmklassieker over liefde en moraal in roerige tijden.

Het indringende liefdesverhaal nu op het toneel, met in de hoofdrollen Stefan Rokebrand (Chez Brood, Celblok H) en Jamie Grant (KLEM, LEEF!). In een schemerige wereld vol politiek en heroïek ontvouwt zich een allesomvattend en venijnig liefdesverhaal, waarin onmogelijke keuzes moeten worden gemaakt.

Dit fraaie nieuwe muziektheaterstuk verbindt onze geschiedenis aan de prangende actualiteit; toen vluchtte men Europa uit. Nu vluchten velen Europa in. De voorstelling speelt zich af in een stad van mogelijkheden en corruptie, van mensenhandel en van liefde. Van valse en echte visa. Velen leven tussen hoop en wanhoop. Dit beladen liefdesdrama, tegen een historische én actuele achtergrond, is daarmee een voorstelling voor ons allemaal.

Deze voorstelling is ook te bestellen in onze Toneelbundel, waar u meerdere toneelvoorstellingen kunt combineren tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Meer informatie hierover vindt u hier.