(Film)Klassiekers met Koolhoven

Martin Koolhoven Genre: Theatercolleges & Salons

Aan de hand van scènes uit legendarische speelfilms maakt Koolhoven vanavond het theaterpubliek deelgenoot van zijn liefde voor cinema. Welke films er voorbijkomen, blijft nog even een verrassing. Maar een ding is zeker: iedere filmenthousiasteling kan bij dit bijzondere theatercollege zijn hart ophalen!

Martin Koolhoven is één van Nederlands meest succesvolle filmmakers. Zijn internationale debuut 'Brimstone', de eerste Nederlandse western, won vorig jaar maar liefst zes Gouden Kalveren. Martin is ook bekend van zijn eigen VPRO-programma 'De Kijk Van Koolhoven' en vele gastopredens bij DWDD.

Samenwerking Filmhuis De Fabriek en het Zaantheater
Dit seizoen slaan het Zaantheater en De Fabriek de handen ineen. Bent u na afloop van dit theatercollege nieuwsgierig geworden naar de films die Martin heeft getoond, en wilt u deze klassiekers nog één keer op het witte doek zien? De Fabriek vertoont een selectie van de films voor deze speciale gelegenheid in de maanden er na. Houd de website van De Fabriek tegen die tijd dus goed in de gaten: www.de-fabriek.nl