Locatievoorstelling MANSHOLT

Toneelgroep Jan Vos Genre: Theater & Toneel

Op veler verzoek komt de bejubelde voorstelling MANSHOLT terug! De succesvolle locatievoorstelling over voormalig eurocommissaris Sicco Mansholt speelde in 2014 en 2015 op boerderijen in heel Nederland. Het Nederlands Theater Festival selecteerde het stuk als een van de beste voorstellingen van 2015. Een voorstelling op een unieke locatie die u dit jaar niet wilt missen!

Het verhaal
Het is 1972. Euro-commissaris van Landbouw Sicco Mansholt staat aan de vooravond van zijn pensioen als hij door een alarmerende rapport ziet wat de gevolgen zijn van het beleid van schaalvergroting waarvoor hij zich zijn leven lang heeft ingezet. De schrik slaat hem om het hart. Hij breekt radicaal met zijn oude overtuigingen en tot afgrijzen van de mensen om hem heen wordt hij een van de eerste pleitbezorgers van een kringloop-economie. Als hij daarnaast ook nog eens verliefd wordt op zijn 40 jaar jongere stagiaire Petra Kelly, de latere oprichtster van Die Grünen in Duitsland, is de chaos compleet. Voor het eerst in zijn leven kan Sicco niet kiezen. Moet hij met zijn vrouw na zijn pensioen in Drenthe gaan wonen? Of is het nog geen tijd om zich terug te trekken en gaat hij samen met Petra de wereld in om zijn nieuwe politieke boodschap te verkondigen?

Locatievoorstelling
Deze voorstelling wordt gespeeld op een unieke locatie in Zaandam: de boerderij van de familie Rutte aan het Westerwindpad 102. In een splinternieuwe tent, waarin het publiek beschut zit tegen weer en wind, volledig coronaproof, met een fantastisch uitzicht op het landschap rondom.

Maak uw bezoek compleet!
Talkshow (gratis)- Op zaterdag kunt u voorafgaand aan de voorstelling een talkshow bijwonen over de vraag hoe we als maatschappij een nieuwe koers kunnen varen. In een tijd waarin we muurvast lijken te zitten in oude gewoontes en ingesleten patronen laten we mensen aan het woord die met creatieve oplossingen en onverwachte invalshoeken komen. Mensen uit de praktijk, maar ook denkers en bestuurders. Kaarten zijn gratis en tegelijk met uw entreekaarten te reserveren.

Catering - Bij de reservering van uw entreekaarten is het mogelijk een heerlijke maaltijd bij te bestellen. Deze wordt voorafgaand aan elke voorstelling verzorgd door een lokale cateraar. Bij avondvoorstelling is er een diner (€22,50), bij de matineevoorstelling een lunch (€17,50). Let op: op zaterdag zal de maaltijd bestaan uit huisgemaakte soep met brood (€7,50).

Parkeren
Parkeerplekken in de buurt van de speellocatie zijn er helaas zeer beperkt. We zouden het op prijs stellen als u, indien mogelijk, met OV of op de fiets kunt komen. Hartelijk bedankt!


Recensiequotes

  • Het Parool “Mansholt is een ontroerend pleidooi voor de liefde en idealisme, dat schrikbarend weinig aan actualiteit heeft ingeboet.”
  • Dagblad van het Noorden “Het is een verhaal dat verteld moet worden, en dat gebeurt kraakhelder, met prima acteerwerk.”

Extra info

Spel: Helmert Woudenberg (als Sicco Mansholt), José Kuijpers, Trudi Klever, Bart Klever, Stefanie van Leersum, Wim Bouwens en Tjeerd Bischoff. 
Tekst: Tjeerd Bischoff
Regie : Jeroen van den Berg