Klapstoelkabaret

Pieter Verelst en Anne Neuteboom Genre: Cabaret

In het staartje van de coronacrisis brengen we het festivalgevoel weer naar je toe! Ontdek nieuw talent, gloednieuwe liedjes en conferences tijdens een avond Klapstoelkabaret. Kom kijken, zie jouw favoriete cabaretier weer eens op het podium of ontdek de artiesten van de toekomst!

Klapstoelkabaret is een pop-up podium voor cabaret en kleinkunstJe ziet optredens van twee artiesten uit de Klapstoel-selectie, die bestaat uit eersteklas cabarettalenten die stuk voor stuk al festivals en prijzen wonnen. Anne Neuteboom en Pieter Verelst zijn de twee cabaretiers die naar het Zaantheater komen. Het pop-up podium van Klapstoelkabaret wordt zaterdagavond 28 augustus op het voorplein bij het Zaantheater neergezet. Kijk lekker in de buitenlucht, vanaf een klapstoel, met een drankje in de hand naar twee optredens. Hoe zomers wil je het hebben!

Anne Neuteboom is misschien wel het grootste cabarettalent van dit moment. Ze werd genomineerd voor de Neerlands Hoop 2019 (‘een frisse wind in het huidige cabaretlandschap’, aldus de jury), het regent sterren in haar recensies en ze werd met stip genoemd in bijna alle jaarlijstjes! Haar laatste programma Kijk haar gaan werd door zowel Parool als De Groene Amsterdammer gekozen tot één van de beste programma’s van het jaar. Volgens Trouw is ze de meest veelbelovende nieuwkomer en NRC tipte haar als één van dé talenten van nu.

Pieter Verelst won in 2015 met Mijn broer en ik zowel de juryprijs als de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival en een jaar later zowel de juryprijs als de persoonlijkheidsprijs op het befaamde Camerettenfestival in Rotterdam. In de herfst van 2017 werd Mijn broer en ik een avondvullende cabaretvoorstelling. Intussen tourt deze Vlaming met zijn tweede solovoorstelling Amai. Deze voorstelling zit opnieuw vol met zijn typische humor en muzikale vondsten. Hij zoomt in op zijn generatie, materialisme, liefde, relaties en angst. Want amai. Het is toch allemaal wat. Naast cabaretier is Pieter Verelst ook vlogger en speelde hij zeer diverse rollen in toneelstukken en muziektheaterproducties.

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie leest u op onze speciale informatiepagina.
------------------