Kees van Amstel

Een bang jongetje dat hele enge dingen doet Genre: Cabaret

LET OP: Voor toegang tot de voorstelling heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Gebruik hiervoor de CoronaCheck-app. Kijk voor meer informatie op onze speciale informatiepagina. Wij wensen u een fijne voorstelling!

Kees van Amstel is een ouderwets geestige vent die dingen zegt waar iedereen altijd heel hard om moet lachen. Kees wordt geprezen om zijn herkenbare verhalen, vlijmscherpe grappen en cynische ondertoon. Hij is lid van het beroemde gezelschap Comedytrain, heeft een wekelijkse column in De Nieuws BV op NPO Radio 1, maakte cabaret voor Spijkers Met Koppen en is tevens één van de breinen achter het programma Dit Was Het Nieuws.

Het leven is net een zwembad. En Kees van Amstel zwemt niet. Hij staat maar een beetje bang langs de kant… toe te kijken hoe anderen het hoofd proberen boven water te houden. Althans, dat zegt zijn therapeut. Dan kun je twee dingen doen: langs de kant blijven staan of vol het leven in duiken. Kees koos de derde optie: hij zocht een nieuwe therapeut. En hij maakte een nieuw cabaretprogramma. Met verhalen. En grappen. Veel grappen. Volgens het NRC laat Kees van Amstel zijn verhalen glanzen. 

Afgelopen seizoen stond Kees met De man die ik niet wilde worden in de theaters. Na de première in De Kleine Komedie verschenen er lovende recensies. Zo schreef het NRC: "De energie die hij in zijn verhalen legt is hoog en doet denken aan Lebbis." De Volkskrant publiceerde: “Van Amstel vertelt het allemaal met sjeu. Met zijn expressieve vertelstijl neemt hij het publiek mee in zijn leven.” Dit seizoen staat Kees met zijn nieuwe voorstelling Een bang jongetje dat hele enge dingen doet op de planken. Een voorstelling met verhalen. En grappen. Heel veel grappen.

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie leest u op onze speciale informatiepagina.
------------------