Theatermijn groep Diamant

JOteVAL 2018 Genre: Stadsprogrammering

Theatermijn groep Diamant brengt Is dit het?, een fysieke locatievoorstelling over zoeken, vinden, en gevonden worden, onder regie van Jochem van Rijsingen.

 

Wij zijn op zoek.
Wij zijn op zoek naar iets waardoor ons leven compleet wordt.
Wat ons leven verrijkt.
Wat onze dromen uit laat komen.
Het moet hier ergens zijn…
Maar wat het is, of hoe het eruit ziet?
Al sla je me dood.

Geïnspireerd op het stuk Wachten op Godot van Samuel Beckett gaan 7 spelers een zoektocht aan. Ze zoeken allemaal naar iets anders, maar dat weten ze eigenlijk niet zeker. Het enige wat ze zeker weten is dat het hier ergens moet zijn. Of althans, dat denken ze.

JOteVAL 2018
Vandaag is al het jonge theatertalent van de Zaanstreek in het Zaantheater te vinden tijdens het JongerenTheaterFestival van FluXus, ook wel JOteVAL genoemd. Door het hele theater heen zijn er voorstellingen en workshops. In de lobby sluit jong poëzietalent aan voor de finale van tweede Zaanse poëziewedstrijd voor jongeren. Joteval brengt tussen 12.00 en 21.00 uur maar liefst tien theatergroepen op de planken. Drie groepen van Theatermijn, de tienergroep danstheater van Susanne Kranenburg, drie groepen van de Jeugdtheaterschool aan de Zaan (in één productie), jongerentheatergroep PubLX en twee groepen van Theater Mus. De kaarten van 5 euro koop je voor een specifieke voorstelling en garanderen je een plek voor die voorstelling. De kaarten gelden echter voor de hele dag en geven bij voldoende plek ook toegang tot de andere producties. Een drankje zit bij de prijs van een regulier ticket in begrepen. Heb je een CJP-pas dan is de toegang gratis. Ga wel langs de kassa om een speciaal ticket te halen. Vergeet je CJP-pas niet!