Joost x Roedie

Uitgespeeld Genre: Jeugd & Familie

“Wat als je YouTube hebt uitgespeeld? Is er leven naast en na YouTube?”

Pacman, Donkey Kong, Mario of Lara Croft, elke generatie kent zijn eigen gamehelden. Er is iets onweerstaanbaars aan de grenzeloze avonturen op het scherm. De populaire YouTubers JoostSpeeltSpellen en Roedie delen deze avonturen elke dag op YouTube en zijn nu zelf game-iconen geworden.

En nu voor het eerst betreden deze jonge twintigers met hun theatervoorstelling Uitgespeeld een voor hen onbekende wereld. Ze geven kinderen en ouders een unieke inkijk in het leven van online gamers, van zowel de hoogtepunten als de worstelingen. Wat als de vrienden uit elkaar dreigen te groeien door het succes van een uit de hand gelopen hobby? En, is er leven naast en na YouTube?

Joost en Rudi brengen de digitale magie naar het podium en geven je een kijkje in het leven van een YouTuber áchter het computerscherm. 

Joost Bouhof (23 jaar) is bekend van het YouTube-kanaal JoostSpeeltSpellen, dat meer dan een half miljoen abonnees heeft. Ook is hij de aangewezen game-expert voor o.m. het NOS Journaal.
>JoostSpeeltSpellen heeft 509.000 YouTube-abonnees, 51.000 volgers op Twitch, 272.506 volgers op Instagram en 66.000 volgers op Twitter.

Rudi Wijnen (26 jaar) is met zijn YouTube-kanaal Roedie (voorheen Roediementair) met ruim vierhonderdduizend volgers in een mum van tijd uitgegroeid tot de top van YouTube in Nederland. Rudi is een vaste gast in het programma Legends of Gaming.
> Roedie heeft 390.000 YouTube-abonnees, 27.000 volgers op Twitch, 146.000 volgers op Instagram en 11.000 volgers op Twitter.

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie leest u op onze speciale informatiepagina.
------------------