HOTEL SPIJKERS (première)

Joost Spijkers & Band Genre: Muziek

HOTEL SPIJKERS is de nieuwe avondvullende muziektheatervoorstelling van Joost Spijkers en zijn band. Een eenmansopera over levenshonger: het verlangen naar samenzijn en hoe het in leven houden van herinneringen vrijheid brengt.

'...de sublieme cocktail van vreugde, verdriet en verlangen…’ schreef de jury van de Poelifinario over het vorige programma van Joost Spijkers. Dat belooft wat voor dit fonkelnieuwe muzikale theateravontuur. Laat u meenemen door de vrolijke en melancholieke energie van Joost en wees van harte welkom in zijn HOTEL SPIJKERS. Puttend uit zijn eigen leven en geschraagd door oude tradities, voert Joost u als een moderne sjamaan door het landschap van onze eigen emoties. 

Een man loopt geschrokken en verdwaasd de lobby van een hotel binnen. Zijn kleding druipt van het water en hij zit onder de butsen schrammen. Over zijn arm hangt zijn kleddernatte trouwpak. Hij slaat op de hotelbel en wacht op de nachtportier. Het orkestje in de lobby speelt onverstoorbaar door. Tijdens het wachten flitst het leven van de man aan hem voorbij. Golven van zoete, pijnlijke en geestige herinneringen volgen elkaar op. Aangejaagd door de muzikanten bezingt de man alle hoogte- en dieptepunten uit zijn leven. Een hartstochtelijke ode aan de levenden én de doden uit zijn geschiedenis. Hier in dit obscure hotel, ver weg van de waan en de sleur van alle dag, wordt er samen eindeloos gezongen en gedanst, gelachen, gehuild en gedronken. Hier in Hotel Spijkers hoeft een mens nooit meer alleen te zijn. Hier zou je wel voor eeuwig willen blijven logeren.

Over Spijkers II
Joost Spijkers won met zijn voorstelling SPIJKERS II de Poelifinario voor de beste voorstelling in de categorie kleinkunst. “De voorstelling staat op eenzame hoogte. Elke noot, elk woord, elke handeling wordt met volle, theatrale overgave gebracht en dat maakt dat SPIJKERS recht in het hart raakt.” Aldus de jury. 

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie leest u op onze speciale informatiepagina.
------------------


Extra info

Met Joost Spijkers, Arend Niks, Stanislav Mitrović, Andreas Suntrop en Arno Bakker 
Regie Titus Tiel Groenestege
Tekst Peer Wittenbols, Joost Spijkers
Muziek o.a. Joost Spijkers, Stanislav Mitrović, Arend Niks, Andreas Suntrop
Choreografie Iva Lesic
Productie & Management Amsterdam Artist Management
Producent Stichting de Werelddansfabriek