Johnny ontmoet Shaffy

Johan Hoogeboom e.a. Genre: Dinsdagmiddagserie

Johan Hoogeboom kent u wellicht als onze vaste pianist van de Theatersalon. Hij neemt u vanmiddag samen met Martin Spee, Bart Roelofs en Hanneke van den Biggelaar mee op een verrukkelijke muzikale en humoristische reis door de levens van Johnny Jordaan en Ramses Shaffy. Twee levens, soms groots, soms heel klein.

Een voorstelling over de verschillen, de overeenkomsten en ontroerende paradoxen. Johnny en Shaffy, niet voor het eerst samen in één theater, wel voor het eerst een ontmoeting op een dieper menselijk niveau, los van sterrenstatus bekeken vanuit het heden.

Het gezelschap bestaat uit 2 pianisten die om de beurt acte de présence geven. De één is een ware nestor (lees ouwe rot) in het vak, Johan Hoogeboom. De ander is een jeugdig talent (lees jonge hond), Mattijs Verhallen. 

Zij begeleiden op toetsen Hanneke van de Biggelaar en Martin Spee. Een heus zangkoppel met een brede interesse voor muziek en theater. Bart Roelofs, de explicateur maakt het verhaal compleet! Hij is het die net als vroeger bij de stomme film de beelden en de liedjes aan elkaar knoopt. Dit maakt hun voorstellingen zo bijzonder. Zij plaatsen de liedjes in een verhaal. In een context waardoor alles gaat leven en waarmee zij het publiek boeien.