Jihad van liefde

Mohammed Azaay & het Amsterdams Andalusisch Orkest Genre: Theater & Toneel

*Deze voorstelling is verplaatst van 21 maart 2020 naar 30 april 2021. Bezoekers hebben bericht gehad.*

'Jihad van Liefde' is een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling gebaseerd op het gelijknamige boek van Mohamed El Bachiri, die in 2016 zijn vrouw verloor bij de terreuraanslag in de Brusselse metro.

Het verhaalt over een gewone man die getroffen door het noodlot zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijdt met liefde en verzoening en die menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een productie van George & Eran en De Meervaart.

“Omdat jouw verhaal ook het mijne is.” - Mohamed El Bachiri

Op zondag 1 maart ging de voorstelling in première en de pers had er lovende woorden voor. Zo schreef de Volkskrant: "Jihad van Liefde is een schitterende mengeling van rouwbeklag, woede en loutering." 
Het Parool vond de voorstelling een "eilandje van barmhartigheid" en het NRC vond het een "aangrijpend portret van rouw en liefde." Kortom: deze voorstelling is er een die gezien moet worden! Daar is iedereen het wel over eens.

Tekst & bewerking: Sarah Ringoet
Gebaseerd op: het boek ‘Een jihad van liefde’ van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck uitgegeven door De Bezige Bij
Muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest
Regie: Eran Ben Michaël (George & Eran Producties)
Scenografie: “Silent Fragments of an Explosion…in the mind” door Kouwenhoven&Kranendonk
Met: Mohammed Azaay
Producent: Meervaart & Senf i.s.m. Amsterdams Andalusisch Orkest en George & Eran Producties
Campagnebeeld & poster: Curly & Straight

Nagesprek
Na afloop van de voorstelling kunt u het gratis nagesprek bijwonen. Dit gesprek wordt aangeboden door de Meervaart in samenwerking met Amnesty International. Tijdens het gesprek kan men met elkaar in dialoog over de thema's uit de voorstelling. 

Seriekorting Theater & Dans
Deze voorstelling is onderdeel van de Serie Theater & Dans. Kies 3 of 5 avonden uit geselecteerde voorstellingen en ontvang een aantrekkelijke korting op uw tickets. Zo bent u verzekerd van een aantal mooie theateravonden. Bekijk hier alle voorstellingen van de Serie Theater & Dans

Bestel hier uw serie Theater & Dans


Recensiequotes

  • Telegraaf "Dit móet verteld worden"
  • de Volkskrant "Jihad van Liefde is een schitterende mengeling van rouwbeklag, woede en loutering"
  • Parool "In een wereld van toenemende polarisatie is Jihad van Liefde een eilandje van barmhartigheid"
  • NRC "Een aangrijpend portret van rouw en liefde"
  • Theaterkrant "... een fantastische hoofdrol van acteur Mohammed Azaay"
  • Trouw "In de bewerking van Sarah Ringoet en de regie van Eran Ben-Michaël is het een theaterdocument geworden, dat je recht in het hart treft."

Extra info