Jakop Ahlbom

Innenschau [Revisited] Genre: Theater & Toneel

De voorstellingen van Jakop Ahlbom zijn een mix van dans, theater, illusionisme en special effects. Hij maakte grote indruk in het Zaantheater met zijn voorstellingen Swanlake en Horror. Nu komt hij terug met een remake van zijn voorstelling Innenschau, waarin hij op een grimmige, maar dromerige wijze een kijkje geeft in het onderbewustzijn van de mens.

In Innenschau [Revisited] volgen we een obsessief jaloerse man. Hij is bezeten van het idee dat zijn vrijgevochten vrouw door andere mannen wordt begeerd en wil haar uit naam van de liefde behoeden. Gevoed door zijn eigen seksuele frustraties en agressie komt hij in een duistere waantoestand terecht, waar het onmogelijk is waarheid van leugens te scheiden. Als in een nachtelijke odyssee, reist hij door de duistere krochten van zijn onderbewustzijn en komt tot een schokkende, onomkeerbare ontdekking…

In zijn eigen unieke beeldtaal toont regisseur Jakop Ahlbom met Innenschau [Revisited] een unheimische wereld waar we niet meer weten of onze herinneringen kloppen en of onze observaties op de werkelijkheid gebaseerd zijn. Met een sterk fysieke beeldtaal, waarin beweging, dans en illusionisme in elkaar verweven zijn en de zinderende live muziek van indie-popband Alamo Race Track, toont Ahlbom ons een surrealistische theaterthriller waarin niets meer is wat het lijkt.

Jakop Ahlbom heeft uitgebreid getoerd in zowel binnen- als buitenland, met prijswinnende voorstellingen als Vielfalt, Lebensraum en Horror. Innenschau [Revisited] is een remake van Innenschau uit 2010. Als geen ander bewees hij op een humoristische manier pijnlijke situaties te kunnen verbeelden, zonder de kracht van het drama te verliezen. Nu is Innenschau, zonder tekst en met nieuwe nummers van Alamo Race Track, terug in de grote zaal. Voor als u echt iets bijzonders wilt zien!

Regie: Jakop Ahlbom
Spelers: Reinier Schimmel, Silke Hundertmark, Gwen Langenberg, Luc van Esch, Kami-Lynne de Bruin, Yannick Greweldinger, Judith Hazeleger en Sofieke de Kater
Muziek: Alamo Race Track - Leonard Lucieer, Ralph Mulder, Thomas van den Berg, Jelte van Andel