Jakop Ahlbom Company

Le Bal - Het dansfeest van de eeuw Genre: Theater & Toneel

De Jakop Ahlbom Company maakt fysiek beeldend theater en is uniek in zijn soort. Een mix van mime, dans, slapstick, live muziek van Alamo Race Track, special effects en vervreemdende, poëtische elementen. Al menig maal is het publiek van het Zaantheater in verwondering achtergelaten.

In het danslokaal van Le Bal komen mensen samen die op zoek zijn naar liefde, gezelschap en vertier. Ze dansen, flirten, maken ruzie en vervelen zich. Ze komen en gaan. De jaren verstrijken, maar het danslokaal blijft bestaan en transformeert zich steeds naar de nieuwe tijd. Le Bal omspant een periode van 100 jaar: de voorstelling begint rond 1918, aan de vooravond van the roaring twenties en wervelt zich door de jaren en decennia, tot aan het hier en nu. De band Alamo Race Track begeleidt deze reis door de tijd en speelt de wereldhits van de afgelopen honderd jaar.

Jakop Ahlbom laat zich inspireren door Ettore Scola’s film Le Bal uit 1983. De theatermaker zet zijn herkenbare mix van mime, dans, slapstick, livemuziek, special effects en vervreemdende, poëtische elementen in om te laten zien hoe we de afgelopen honderd jaar (samen)leefden, hoe we door de eeuwen heen altijd op zoek zijn naar liefde en geborgenheid en hoe onvermijdelijk het veranderen van de tijd is.

Deze voorstelling is ook te bestellen in onze Toneelbundel, waar u meerdere toneelvoorstellingen kunt combineren tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Meer informatie hierover vindt u hier.