It's a Man's World!

The Legends met o.a. Steffen Morrison en Yerry Rellum Genre: Muziek

Na het succes van I’m a Soulman! komt producent The Legends opnieuw met een soulprogramma naar het theater. It’s a Man’s World! is een theatrale ode aan de grootste soulzangers: James Brown, Stevie Wonder en Marvin Gaye. Zij inspireerden de wereld en zongen zichzelf regelrecht de geschiedenis in. Met hun muziek, rake teksten en meeslepende performances bepaalden zij de soundtrack van een hele generatie. 

It’s a Man’s World! is een theatrale ode aan de grootste soulzangers: James Brown, Stevie Wonder en Marvin Gaye. Zij inspireerden de wereld en zongen zichzelf regelrecht de geschiedenis in. Met hun muziek, rake teksten en meeslepende performances bepaalden zij de soundtrack van een hele generatie. Ondanks hun vaak zware leven wisten zij vanuit armoede uit te groeien tot ware iconen. Mannen die elk op hun eigen manier een verschil maakten, maar ook kwetsbare zonen en twijfelende vaders waren.

De vocalisten Steffen Morrison en Yerrt Rellum,  beiden bekend van The Voice of Holland, staan in deze productie voor het eerst samen op een podium. Voor Morrison is het de tweede samenwerking met The Legends; eerder vertolkte hij Otis Redding in I'm a Soulman!.

THE LEGENDS
Theaterproducent The Legends (ontstaan uit een initiatief van toetsenist Wiboud Burkens en trompettist Michael Varekamp) is sinds 2013 actief in de theaterwereld. The Legends is gespecialiseerd in multimediale muziektheatervoorstellingen; de muziek staat centraal maar film, spoken word en andere theatrale toepassingen spelen ook een belangrijke rol.
The Legends maakte voorstellingen waarin Miles Davis (MILES!), Louis Armstrong (LOUIS!), Billie Holiday (BILLIE!) en Otis Redding (I'm a Soulman!) in het middelpunt stonden en daarnaast fabriceert de producent de jaarlijks terugkerende decembervoorstelling What a Wonderful Christmas!.

Speciale gast deze avond is acteur en cabaretier Jeffrey Spalburg. In de rol van verteller neemt Spalburg je mee in de indrukwekkende verhalen achter de grootste soullegendes.