ISH

Modern Samurai Genre: Dans & Beeldend Theater

Choreograaf Marco Gerris komt met een nieuwe productie. Hij laat zich voor deze productie inspireren door de Franse speelfilm Yamakasi uit 2001 waarin een groep jonge sensatiezoekers de benauwde sfeer van de achterstandswijken probeert te ontvluchten door middel van urban sport. 

De straten zijn grijs, de toekomst onzeker. Je wordt omringd door muren van baksteen, beton en gebroken beloften. De barsten in de tegels van het pleintje vertellen ons dat we hier horen, dat we hier nooit meer weg komen. Maar ze liegen. Als je hard genoeg rent zie je de barsten niet meer. Als je hoog genoeg springt is een muur maar een drempel. Op het dak schijnt de zon. Op het dak is er lucht.

Modern Samurai brengt de straat naar het theater, met onder andere Bart van der Linden, wereldkampioen freerunning, en Oscar Starink, alias b-boy Ozzi, die Nederland vertegenwoordigde op het wereldkampioenschap breakdance. 

Freerunning, martial arts en breakdance zijn de ingrediënten van deze spectaculaire nieuwe voorstelling van ISH Dance Collective.