Introdans

Amazing Asia Genre: Dans & Beeldend Theater

Azië, het grootste, meest drukbevolkte en misschien ook wel meest fascinerende continent, vormt de inspiratiebron voor het nieuwe programma van het alom geprezen Introdans. U ziet: een nieuwe creatie van de Nederlandse choreograaf Regina van Berkel, Floating Flowers van de Taiwanese choreograaf Po-Cheng Tsai én de Introdans-première van Kaash van de Brits-Bengaalse choreograaf Akram Khan. Over die laatste schreef The Daily Telegraph: “episch, geconcentreerd en van grote schoonheid”.

Roel Voorintholt, artistiek directeur van Introdans: "Introdans heeft de afgelopen jaren in onder meer China, Hongkong, Singapore, Korea, Indonesië, Maleisië en Thailand opgetreden en die ervaringen hebben niet alleen op mij, maar ook op onze dansers diepe indruk gemaakt. Tijd om ons, terug in Nederland, eens verder in de Aziatische cultuur te verdiepen.”

in a reflective landscape  | choreografie Regina van Berkel
Voor AMAZING ASIA maakt Van Berkel een nieuwe creatie voor Introdans "in a reflective landscape", uitgevoerd door een extra grote danserscast. Van Berkel zal hiervoor samenwerken met het Van Dingstee Kwartet, waarvan de musici samen met de dansers het toneel delen.

Floating Flowers | choreografie Po-Cheng Tsai
Floating Flowers van de Taiwanese choreograaf Po-Cheng Tsai is met veel prijzen onderscheiden. Op uiterst inventieve wijze combineert Tsai in Floating Flowers humor met een sterk poëtische kracht.

Kaash | choreografie Akram Khan
De Brits-Bengaalse Khan maakt deel uit van de internationale top van meest succesvolle en meest gevraagde eigentijdse choreografen. In dit uiterst dynamische werk laten de dansers de strakke geometrische patronen ademen en zuigen, met als blikvangers armen die scherp door de lucht snijden.

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie leest u op onze speciale informatiepagina.
------------------