Hoe ik talent voor leven kreeg

Wat we doen, George & Eran producties, ICK Amsterdam, Amsterdams Andalusisch Orkest Genre: Theater & Toneel

In Hoe ik talent voor het leven kreeg, naar het gelijknamige boek van Rodaan Al Galidi, komen theater, muziek en dans samen in een grootste voorstelling, gespeeld door een cast van acteurs, musici en tientallen nieuwe Nederlanders met een vluchtverleden.

Vijf acteurs, vijf muzikanten en tientallen mensen met een vluchtverleden vertellen het indringende èn humoristische verhaal van Semmier Kariem, een jonge man die asiel aanvraagt in Nederland. Semmier droomt van een nieuw leven, maar het AZC wordt voor hem een bijna magisch dorp waar hij eindeloos wacht.

“Ik neem mijn hoed af voor de makers.” (Scènes)

De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Rodaan Al Galidi. Al Galidi schetst in Hoe ik talent voor het leven kreeg op een rauwe en verrassend grappige manier een beeld van het asielbeleid en ook van de Nederlandse samenleving. Door de ogen van Semmier bezien, wordt het publiek meegenomen in de levens van de mensen die er wonen en werken. Ze proberen vaak het goede voor zichzelf en anderen te doen, maar raken soms hopeloos verstrikt in het systeem.

In deze kleurrijke voorstelling komen theater, muziek en dans samen in een groots opgezet theaterbeleving. De gezelschappen Wat we doen, het Amsterdams Andalusisch Orkest, George & Eran Producties en ICK Amsterdam bundelen hun krachten en zetten het AZC als een dorp met eigen wetten en regels neer op het toneel. Samen met vijftig spelers met een vluchtverleden, die het verhaal van Semmier zelf op hun eigen manier aan den lijve hebben ondervonden, vertellen zij dit bijzondere verhaal van Al Galidi in het theater.

“Aan de emotionele lading van deze geïnspireerde voorstelling ontkom je niet.” (NRC) 

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater de richtlijnen van het RIVM. Voor toegang tot de voorstelling heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Gebruik hiervoor de CoronaCheck-app. Kijk voor meer informatie op onze speciale informatiepagina. Wij wensen u een fijne voorstelling! 
------------------

Extra info

Naar het boek van: Rodaan Al Galidi
Regie & Tekstbewerking: Floris van Delft
Spel: George Elias Tobal, Eran Ben- Michaël, Whitney Sawyer, Wimie Wilhelm, Adam Kissequel en tientallen spelers met een vluchtverleden.
Choreografie: Emio Greco & Pieter C. Scholten
In coproductie met: Het Amsterdams Andalusisch Orkest, ICK Amsterdam, George en Eran producties, Theater De Meervaart.
In samenwerking met:
NewBees