Zuidelijk Toneel | Lucas De Man

De Man is Lam Genre: Theater & Toneel

Echte mannen huilen niet, trotseren sneeuwstormen en verwisselen autobanden. Maar tegelijk moeten ze ook meegrinniken bij De Luizenmoeder, kaarsjes aansteken en de gezinstaken evenwichtig oppakken. Het valt niet mee om man te zijn in onze huidige vervrouwelijkte maatschappij, vol tegenstijdige verwachtingen. Lucas De Man, fotograaf Ahmet Polat en kunstenaar Rashif El Kaoui luiden uit naam van alle mannen de noodklok en trekken op onderzoek uit. Wat betekent het vandaag de dag om man te zijn? Een zinnenprikkelende trip door de wereld van de man.

Professoren gaven hen een kijkje in hun onderzoeken, ze kregen training van mannencoaches, ze lazen de bijbel en de koran, kregen rode oortjes bij de seksles voor oermannen en verbaasden zich over het medicatiegebruik in het onderwijs. Lucas neemt je mee in hun prachtige verhalen en soms schokkende feiten. Al deze mannen en ervaringen openden zijn ogen en hebben hem verward en geraakt. Hij vertelt jou het verhaal, Ahmet laat het je zien en Rashif doet je de oren tuiten. In een zinnenprikkelende trip door de wereld van de man, alweer voor het derde seizoen.

Lucas De Man: “Vergelijk onze generatie mannen met de feministen die net na de eerste emancipatiegolf hun beha verbrandden. En tegelijk wil ik mij niet schamen voor mijn testosteron of agressie. Ik wil houthakken, hard optrekken met mijn auto en knuffelen en in alles evenveel man zijn.”