The Nation - marathonvoorstelling (5 uur)

Het Nationale Theater Genre: Theater & Toneel

The Nation is als een televisieserie-op-toneel. In zes afleveringen en binnen vijf uur ziet u het verhaal van de zoektocht naar de elfjarige Ismaël uit de Schilderswijk. Politieagenten, jihadisten, ondernemers, politici, gutmenschen, journalisten – iedereen bezit een stukje van de puzzel. Actueel, geestig en vol zenuwslopende cliffhangers: een theaterthriller als Netflix-serie. Neemt u plaats op het toneel of in de zaal? Uiteraard is er gelegenheid om tussendoor te eten en te drinken.

Zomer 2018. Terwijl in Den Haag de eerste paal wordt geslagen voor de nieuwe, hypermoderne stadswijk Safe City, verdwijnt de elfjarige Ismaël uit de Schilderswijk. Wat is de rol van de politie bij zijn verdwijning? Weet zijn radicaliserende broer meer over zijn huidige verblijfplaats? Of zijn moeder, die een omstreden wijnbar voor moslima’s in de wijk wil openen? En wat is de rol van zijn pleegouders, met hun uitstekende contacten in de Haagse politiek? Aangewakkerd door de media staan bevolkingsgroepen en gezinsleden al snel lijnrecht tegenover elkaar. En terwijl iedereen zich dieper ingraaft in het eigen gelijk en het beschadigen van de ander, schuift één vraag steeds meer naar de achtergrond: waar is Ismaël?

The Nation is een theaterthriller over de op hol geslagen Nederlandse multiculturele samenleving. Een bijzonder project met een korte tournee, dus wees er snel bij en kom binge-watchen in het Zaantheater! 

NRC Handelsblad★★★★★ "Met ‘The Nation’ levert Eric de Vroedt diepgravend entertainment"
Theaterkrant★★★★★ "Sterk geschreven diamantjes." 
De Volkskrant★★★★ "Mark Rietman is briljant als politieman en bouwmagnaat." 

In de zaal of op het podium?
U kunt kiezen voor zaalplaatsen, maar u kunt ook tijdens een gedeelte van de voorstelling op het podium plaatsnemen. Wilt u dat? Kies dan voor zaal/tribuneplaatsen (dan zit u eerst in de zaal en daarna op de tribune) of tribune/zaalplaatsen (dan is de volgorde omgekeerd). 

Tekst en regie: Eric de Vroedt
Met: Saman Amini, Bram Coopmans, Tamar van den Dop, Hein van der Heijden, Antoinette Jelgersma, Mark Rietman, Vanja Rukavina, Pieter van der Sman, Romana Vrede e.a.