Het Nationale Theater

Onze Straat Genre: Theater & Toneel

Het theater als straatfeest! Neem plaats óp het podium van de grote zaal rondom de acteurs en leef mee met het leven van de bewoners in een straat, ergens in Nederland. Een straat zoals er duizenden zijn, met een avondwinkel, een wasserette en bewoners die wel een voordeur maar niet hun leven delen. We zien hoe de tijd door de straat heen trekt. We leren de bewoners kennen, zien hoe hun levens zich in twaalf jaar ontwikkelen en hoe de straat verandert. Onze Straat is een nieuwe toneeltekst van Nathan Vecht gebaseerd op de Amerikaanse klassieker Our Town van Thornton Wilder'. Van het Nationale Theater i.s.m. Adelheid en Zina.

Onze Straat gaat over een straat, in een stad, ergens in Europa. Een straat zoals er duizenden zijn, met een avondwinkel, een wasserette en bewoners die wel een voordeur maar niet hun leven delen. In drie grote scènes zien we hoe de tijd door de straat heen trekt. Gedurende de avond leren we negen bewoners kennen. We zien hoe hun levens zich in twaalf jaar ontwikkelen. En hoe om hen heen de straat verandert: mensen verhuizen, er ontstaan liefdes, kinderen worden geboren, ouderen sterven. Niets blijft zoals het is, maar het leven gaat door.

Met lekkere hapjes en drankjes
U zit rondom de acteurs op het toneel. Er is een korte pauze op het toneel, waar lekkere drankjes en hapjes worden geserveerd.

De Theaterkrant schrijft: 'Fijne vertelling over het onbeduidende alledaagse'.