Het Grote Avonturenfestival

Het Grote Avonturenfestival (van 4 t/m 10 jaar) Genre: Jeugd & Familie

Kleine en grote avonturiers: opgelet! Tijdens het Grote Avonturenfestival valt er in alle hoeken en gaten van het theater iets te beleven. 

Je kunt gratis binnenlopen en meedoen aan allerlei workshops: toneelspelen, dansen, knutselen, trommelen, er is te veel om op te noemen. Ook zijn er allerlei lekkere versnaperingen verkrijgbaar: een kidsbox met lekkers en een verrassing, limonade met een donut, fruit, gebak en saucijzen- en kaasbroodjes. Natuurlijk zijn er ook voorstellingen te zien. Voor de voorstellingen vragen we een klein bedrag. Zien we je vanmiddag?

Dit zijn de voorstellingen: 

Theatergroep Witte Raaf - Romeo is op Julia en Layla op Majnun (vanaf 7 jaar)
14.00 & 16.00 uur
Romeo en Majnun zijn twee jongens die op zoek zijn naar hun grote liefdes. Met gedichten en gitaren brengen zij hun meisjes tot leven. Deze wereldberoemde oosterse en westerse liefdesverhalen kruisen elkaars pad in deze sprankelende muzikale voorstelling.
€ 5,- (50 minuten)
Forbo Flotexzaal

Ila van der Pouw - Tarzan (vanaf 6 jaar)
13.45 en 15.45 uur 
Ga je mee op wereldreis met zangeres Maya? Uit haar koffer tovert ze een voorstelling en ze zingt, danst en trommelt erop los: liedjes met herkenbare thema's op muziek uit alle windstreken.
€ 5,- (60 minuten) 
Forbo Flooringzaal

Drumdrumdrum Banwakaboom (vanaf 4 jaar)
13.30, 14.30 en 15.30 uur 
De familieconcerten van Drumdrumdrum zijn doorspekt met ritme, percussie en humor. En natuurlijk mag iedereen meedansen, -spelen en -zingen! “Alsof de Antilliaanse eilanden even in Noord-Holland zijn neergestreken,” schreef het Noordhollands Dagblad.
€ 3,50 (30 minuten)
Albert Heijnzaal


Kaarten kun je kopen bij de kassa in de entreehal.  Daarnaast vinden de volgende (gratis) activiteiten plaats:

>Monsterlijke animatie maken met Gabriëlle Bosman en Niels Otten (6+)
Een stop motion workshop met sport en avontuur als thema. We maken filmpjes van opgegeten te worden door een monster tot het spelen van een bowlingbal.  

>Workshop Afrikaanse dans bij SWING door Michael Agbodo  (4+)
Een Afrikaanse dans workshop is een mooie gelegenheid voor kinderen om kennis te maken met dans, muziek en cultuur. De kinderen leren een aantal basispassen en kunnen die al snel laten samenkomen tot een complete danscombinatie. Ze voelen zich daardoor uitgedaagd om helemaal los te gaan en het beste uit zichzelf te halen.

>Boomwacker workshop met Chris Colleye (4+)
Kom herrie maken en drummen bij deze spannende workshop met Chris. Hij is bekend van Apennoten.  

>Sterkste verhalen met Giovanni Masetti (4+)
Jo heeft een verhaal te vertellen maar die is hij vergeten. Help jij Jo aan de hand van spulletjes uit zijn koffer het verhaal te vertellen?

>Kom proefjes doen met het HEMLAB! (6+)
Jonge onderzoeker, ga op wereldreis met het HEMLAB! Volg je eigen kompas, maar pas op dat je met je helikopter niet op een vulkaan landt..

>Schaduwpoppen tekenen met de Fabriek (4+) 
Waar je ook bent, dichtbij of ver weg op reis; je schaduw reist altijd met je mee! Kom schaduwpoppetjes maken en ontdek hoe leuk het is om met schaduw te spelen!

>Russische Tsaar Peter boot maken met het Zaans Museum (4+)
Kom aan boord! Het leven van Tsaar Peter was één groot avontuur!  De Russische tsaar was nieuwsgierig en wilde nieuwe dingen ontdekken en leren! Hij stapte in Rusland aan boord, voer over wereldzeeën en stapte in 1697 uit in Zaandam om het vak van scheepstimmerman te leren. Hij verbleef in een houten huisje aan de Krimp. Het oudste huisje van Zaandam dat je nu nog steeds kunt bezoeken; het Czaar Peterhuisje. Kun jij net als Tsaar Peter een scheepje in elkaar zetten? Ga dan aan de slag en maak je eigen unieke exemplaar.

>Dansen met Miriam de Boer van Jemisquare Dancestudio (4+)
Dansen, springen en meezingen, dat doen we met al onze vriendjes bij Jemisquare Dancestudio. Het wordt een feestelijk leuke middag met Miriam uit Wormerveer!

>Shettenpret op het voorplein (4+)
Kom Ponyrijden bij het voorplein op de shetlanders van De Bonte Belevenis uit Assendelft. De pony’s zijn afkomstig van de Schotse Shetlandeilanden.

>Reuzen twister
In de entreehal kun je het bekende spel twister spelen. Daag je mede avonturiers uit!

En verder kun je...
... houten dieren beschilderen  met Clara Balke (4+)
... je beschilderde dier uitbreiden met een elektronisch snufje met Daan Uttien van FluXlab (4+)
... meedoen met het spannende Circuit Kinderspelletjes (4+)
... je laten schminken bij het schminkteam (4+)
... een wereldcadeau kopen bij de stand van de Wereldwinkel Zaandam
en natuurlijk zijn er weer spannende ontmoetingen met een Piraat of andere wereldreiziger.