Henk Poort en de Helden

Henk Poort Genre: Muziek

LET OP: Voor toegang tot de voorstelling heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Gebruik hiervoor de CoronaCheck-app. Kijk voor meer informatie op onze speciale informatiepagina. Wij wensen u een fijne voorstelling!

Henk Poort hoort bij De Beste Zangers van Nederland. Althans, dat vindt de AVROTROS, die hem uitnodigde deel te nemen aan het gelijknamige TV-programma. Bij 'De Beste Zangers' zingen de artiesten songs buiten hun geijkte repertoire. Henk werd daarom gevraagd te bedenken wie zijn muzikale helden zijn. En dat gaf hem de inspiratie voor deze nieuwe solo.

Bovendien rees de vraag naar nieuwe verhalen en nieuwe songs na het succes van 'Ik ben mijn lied', waarin Henk Poort zich ook bewees als rasverteller. In 'Henk Poort en de Helden' ontmoeten we zijn voorbeelden en inspiratiebronnen. Dat zijn de helden van het Jordaanlied, zoals Willy en Johnny, de helden van de opera (er klinkt zelfs een beroemd duet!) en de helden uit zijn persoonlijk leven, zowel ver weg en heel dichtbij. Tot zijn verbazing blijkt Henk ook voor anderen een ‘held’… Maar wil hij dat wel? Wat voor verantwoordelijkheid brengt dat met zich mee?

Gaat u deze avond lekker zitten voor een sterk persoonlijk verhaal dat bestaat uit de mooiste songs uit opera, musical en het Nederlands repertoire.


Extra info

Regie: Bart Oomen
Met: Henk Poort
Piano: Ed Boekee
Contrabas: Jurre Hogervorst
Tekst: Koen van Dijk

*Deze voorstelling is verplaatst van 20 mei 2021 naar 14 oktober 2021. Bezoekers met kaarten hebben persoonlijk bericht gehad.*