Hendrik Groen

Zolang er leven is Genre: Theater & Toneel

*Deze voorstelling is helaas geannuleerd en wordt niet meer ingehaald. Bezoekers met kaarten hebben van ons bericht gehad.*

De knuffelbejaarde van Nederland terug in het theater! Voor alle fans is hier de nagelnieuwe Hendrik Groen - Zolang er leven is, met nieuwe belevenissen van Hendrik, zijn beste vriend Evert, de Omanido-club (Oud-maar-niet-dood) en een aantal nieuwe bewoners van het verzorgingshuis.

Een heerlijke komedie met een levenslustig verhaal over ouder worden en alles wat daarbij komt kijken, van prille verliefdheid tot nietsontziende aftakeling. Humor en ontroering voeren de boventoon, er is zang en muziek en er wordt vooral níet achter de geraniums gezeten. De cast bestaat uit dezelfde jonge acteurs als de vorige Hendrik Groen-voorstelling – met Beau Schneider in de hoofdrol. Omdat er, zoals regisseur Gijs de Lange het zo treffend zegt “in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit”. Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden. Ook in het theater is het succes ongekend: Pogingen iets van het leven te maken was avond na avond uitverkocht.

Extra leuk: in Hendrik Groen - Zolang er leven is zingt een ouderenkoor uit de regio een aantal bekende nummers. 

Samen Uit Salon
Voor wie liever niet alleen naar het theater gaat maar geen theatermaatje heeft, is er in het Zaantheater de Samen Uit Salon. Gastvrouw Ria Kee zorgt er nu al voor het achtste seizoen voor dat vele theaterliefhebbers samen een gezellige avond hebben met een mooie voorstelling. 

De Samen Uit Salon werkt heel simpel. U koopt een kaartje voor de voorstelling en vanaf een uur voor aanvang bent u welkom voor een gratis kopje koffie of thee en iets lekkers. Na afloop van de voorstelling praat u nog even met elkaar na in de foyer of aan de Theaterbar. Klik hier voor meer informatie en andere voorstellingen waarbij de Samen Uit Salon aanwezig is.

U hoeft zich voor de Samen Uit Salon niet op te geven; kom gewoon gezellig langs!


Recensiequotes

  • Theaterparadijs over 'Zolang er leven is' "De manier waarop de jonge acteurs gestalte geven aan hun bejaarde personages is briljant (...) Een gouden vondst"
  • Trouw “Verbeeldingsrijke voorstelling met aandoenlijke bejaarden”
  • Theaterkrant “Hoofdrolspeler Schneider (…) weet prachtig ouderdom te suggereren, zonder die nadrukkelijk te spelen. Dat is knap”
  • Noord-Hollands Dagblad "De vorige 'Hendrik Groen' uit 2017 was lief, maar (...) deze nieuwe Groen is stukken beter" en "De rol van Grietje de Boer wordt nu gespeeld door Diewertje Dir en dat is een heel groot pluspunt"

Extra info