Theater Rotterdam | Ro Theater

Hamlet - de familievøørstelling (8-88 jaar) Genre: Jeugd & Familie

De makers van Snorro, Woef Side Story, De Gelaarsde Poes en Lang en Gelukkig brengen het beroemdste stuk ter wereld – Hamlet van Shakespeare –als feestelijke familievoorstelling. Een theatraal feest vol haastverkledingen, kolderieke knokpartijen en swingende songs. 

Het zit de Deense puberprins Hamlet niet echt mee. Hij raakt zijn pa kwijt, zijn oom trouwt met zijn moeder, zijn vriendinnetje Ophelia begrijpt hem niet meer en een aantal van z’n vrienden is echt niet meer te vertrouwen. Voeg daar een nachtelijk bezoek van een geestverschijning aan toe en je hebt een jonge prins die voor een flinke uitdaging staat.

Van een vrolijke surfboy met goed haar, verandert hij in een sombermans met woedeuitbarstingen. En… we verklappen het alvast, bijna iedereen gaat dood. Maar geen zorgen: we houden het gezellig, want Pierlala en Ger Geraamte zijn jullie gastheren!

Op donderdagavond speelt de voorstelling extra vroeg, zodat de kinderen niet te laat naar bed hoeven! En extra gaaf is dat er in beide voorstellingen leerlingen meedoen van Dans! Zaanstad. 

Regie: Pieter Kramer
Liedteksten: Alex Klaasen
Tekst: Don Duys
Spel: Mattias Van de Vijver, Sofie Porro, Wart Kamps, Dick van den Toorn, Han Oldigs, Ali Ben Horsting, Erwin Dörr, Thomas Dudkiewicz en Abdelkarin el Baz

Let op: vanaf 8 jaar!
Onze familievoorstellingen zijn altijd al geschikt geweest voor 8 plus. Vaak komen ouders of grootouders toch met jongere kinderen naar de voorstellingen. Bij Hamlet de familievøørstelling is dat niet gewenst. Hoewel ook Hamlet een soort sprookje is, kunnen kids onder de 8 beter een jaartje overslaan, want dit jaar wordt het allemaal net iets spannender en stoerder…