Grote Zaanse Geschiedenis Quiz 2020

Gemeentearchief Genre: Stadsprogrammering

U bent van harte welkom om mee te genieten van de quizvragen met foto’s en Zaanse wetenswaardigheden. Wat was een Kappie? Waar vinden we nog een authentieke kolfbaan? Zomaar wat vragen uit de vorige editie. Laat u verrassen en vul uw kennis aan in 2020!

Gemeentearchief Zaanstad en Vereniging Zaans Erfgoed organiseren dit jaar voor de vijfde keer de Grote Zaanse Geschiedenis Quiz. Een lustrum-editie met een feestelijk tintje! U strijdt in teamverband om de Zaanse eer en een aantal mooie prijzen. De teams bestaan uit drie tot vijf personen.

Helaas krijgt onze gehele regio geen ontheffing op het landelijk maximum van 30 personen in een ruimte. Maar er is goed nieuws voor 'De Grote Zaanse Geschiedenis Quiz'! De quiz gaat door maar dan zonder publiek. Helaas kunt u er niet bij zijn in het Zaantheater maar de quiz is live te volgen via een livestream. 

De Quiz is maandag 5 oktober live vanuit huis te volgen via een uitzending op het YouTube kanaal van De Orkaan. RTV Zaanstreek, in samenwerking met De Orkaan, filmt 'De Grote Zaanse Geschiedenis Quiz' vanuit een bijna lege Albert Heijnzaal in het Zaantheater. Per team zal alleen de afgevaardigde, die gekozen is om het team te vertegenwoordigen, naar het Zaantheater komen. De teams hebben eerder in september al 10 vragen beantwoord in een thuisronde. Maandag 5 oktober moeten er nog eens 10 vragen beantwoord worden. De teams weten nog niet wat de tussenstand is, dus het belooft een spannende avond te worden.

De quiz begint maandag 5 oktober om 20.00 uur en duurt ongeveer tot 21.30 uur. Via de onderstaande link kunt u de quiz volgen. Er kunnen nu zelfs meer dan 200 mensen de quiz live volgen dus deel de link gerust met geïnteresseerden, familie, vrienden, leden van de club etc. 

https://www.youtube.com/channel/UCn86hVKRtnAKPrRKBovU8HA

------------------
Indien u een ticket had gekocht om aanwezig te zijn bij de Grote Zaanse Geschiedenis Quiz in het Zaantheater, heeft u inmiddels een e-mail ontvangen met informatie over het retour krijgen van uw ticketprijs.
------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie leest u op onze speciale informatiepagina.
------------------


Extra info

Meer informatie:
o          Teams bestaan uit drie tot vijf personen

o          Aanmelden voor teams via www.zaanserfgoed.nl

o          Deelname voor teamleden gratis, incl. drankje

o          Publiek is van harte welkom!

o          Publiek betaalt € 5,- per persoon, incl. drankje

o          Kaarten voor publiek via het Zaantheater

o          Zaal open 19.45 uur; aanvang 20.00 uur