Goodbye Norma Jeane

Ellen Pieters, Brigitte Heitzer en Soy Kroon Genre: Musical

Deze voorstelling is al geweest.

Marilyn Monroe. Een actrice. Een wereldberoemd icoon. Een begeerd sekssymbool. Een turbulent leven. En een dood waarover nog altijd de meest bizarre verhalen rond gaan. Wat gebeurde er op 5 augustus 1962?

Het is 1984. Henri Mortensen, een jonge en ambitieuze journalist, belt ergens in Europa aan. Een vrouw van 58 opent de deur en stelt zich voor als Jane Edwards, maar de jongeman weet wel beter: de vrouw die voor hem staat is Norma Jeane Baker. Ooit beroemd als Marilyn Monroe waarvan de wereld niet beter weet dan dat ze 22 jaar eerder, op 5 augustus 1962, is overleden. Verbijsterd laat de vrouw de jongeman binnen. Ze is bang dat haar geheim bekend zal worden en doet er alles aan om hem te overtuigen het verhaal niet te publiceren.


Recensiequotes

  • Musicalsites.nl Goodbye, Norma Jeane is een verhaal met mooie muziek waar de grens van fictie en werkelijkheid vaag lijkt of wellicht niet eens bestaat. Als u echt een mooie voorstelling wilt zien is deze nieuwe musical absoluut de moeite van het bezoeken waard.
  • Musicalvibes Het verhaal en de prestatie van drie schitterende acteurs maken deze voorstelling tot een streling voor oog en oor.
  • Het Nieuwsblad Opnieuw een kleine musical met internationale allure
  • Broadway of Antwerp Een team van hoogstaande creatives, dit is dan ook terug te zien van de eerste tot de laatste tel.

Extra info

Cast: Ellen Pieters | Brigitte Heitzer | Soy Kroon
Script en liedteksten: Allard Blom
Muziek: Sam Verhoeven
Regie: Martin Michel
Decor en kostuums: Arno Bremers
Licht: Coen van der Hoeven

Uit met vriendinnen