Ed Struijlaart

Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran Genre: Muziek

Toen 3FM ‘Serious Talent’ Ed Struijlaart op zijn negende Eric Clapton op televisie zag, wist hij twee dingen zeker: ik wil zo'n baard en ik wil zo'n gitaar. In zijn eerste voorstelling brengt Struijlaart een ode aan de gitaar en aan zijn helden, van Robert Johnson tot Jimi Hendrix.

Toen Ed op zijn negende Eric Clapton op de televisie zag wist hij twee dingen zeker: Ik wil zo'n baard en ik wil zo'n gitaar. Voor de baard moest hij nog even geduld hebben, maar vanaf dat moment is de gitaar zijn leven gaan bepalen. Tijdens zijn eerste theatervoorstelling 'Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran’ brengt Struijlaart een ode aan de gitaar en aan zijn helden. Van de ‘Crossroads’ van Robert Johnson naar het ‘Seattle’ van Jimi Hendrix. Waarom is Clapton's unplugged optreden zo legendarisch en waarom weet Ed Sheeran in zijn eentje, alleen gewapend met een akoestische gitaar en een loopstation, avond aan avond Wembley uit te verkopen? Waarom is de gitaar anno 2018 nog steeds bepalend in de popmuziek? Dit alles en meer in ‘Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran’.

Speciaal voor deze tour mag Ed gebruik maken van een aantal unieke gitaren. Deze worden beschikbaar gesteld door Max Guitar Store, een muziekwinkel in Scheveningen met een bijzondere gitarencollectie. Bij gitaarliefhebbers zal het water in de mond lopen want hij speelt op de legendarische Clapton gitaar 'Blackie', de Ed Sheeran signature Martin akoestische gitaar en de Jimi Hendrix Fender Stratocaster. Mmmmm!