Duende

Eric Vaarzon Morel, Gijs Scholten van Aschat en Eric Vloeimans Genre: Muziek

Na het succes van afgelopen seizoen zijn acteur Gijs Scholten van Aschat, trompettist Eric Vloeimans en gitarist Eric Vaarzon Morel weer terug op de planken voor een exclusieve tour van twee weken. In de voorstelling Duende duelleren de vrienden met elkaar op het scherpst van de snede, met hun sterkste wapens: Eric en Eric met hun muziek, Gijs met zijn taal. Woorden worden ritme, muziek wordt taal, grenzen vervagen.

In Duende begeven de drie Hollanders zich naar het zuiden, op zoek naar een andere cultuur. Een speelt op zijn flamencogitaar, een ander leest en een derde blaast hemelse tonen de lucht in op zijn trompet. Ze omarmen de taal en de muziek van het zuiden en komen terecht in Spanje, Portugal en Brazilië, waar ze Lorca, flamenco, duende,  Pessoa, saudade en Drummond de Andrade ontmoeten: meer dan ze op een avond kunnen vertellen.

Eric Vaarzon Morel verheugt zich zeer op deze bijzondere samenwerking; ‘’een aantal jaar geleden deden we 2 voorstellingen tijdens de Flamenco biënnale in het BIMhuis Amsterdam. Het was geweldig om samen met deze giganten de Dionysische bezieling van Lorca en de Duende over te brengen op het publiek.’’

Ook Gijs Scholten van Aschat kijkt uit naar de tournee: " ik verheug me om met deze muzikanten op te gaan treden, elke avond is nieuw en ze weten mij en het publiek altijd te verassen met hun geweldige improvisaties. kortom een feestje." Eric Vloeimans: ‘’Laat je oren strelen, je ogen ontroeren, en je hart verwarmen met de klanken van Duende.’’

 

Deze voorstelling is ook te bestellen in onze Toneelbundel, waar u meerdere toneelvoorstellingen kunt combineren tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Meer informatie hierover vindt u hier.