Drie Zusters / Tsjechov

Urban Myth Genre: Theater & Toneel

'Drie Zusters' van Tsjechov is één van de mooiste stukken over onvervulde verlangens, grote verwachtingen en uitgesteld geluk. Urban Myth’s versie van de klassieker is verrassend, grappig en fris omdat de zusters voor het eerst in Nederland gespeeld worden door actrices van kleur. Hierdoor krijgen de teksten een geheel nieuwe lading, als een beroemd schilderij in totaal andere kleuren. Spannend, aangrijpend en helemaal van deze tijd.

Onvervulde verlangens, grote verwachtingen en uitgesteld geluk
Drie Zusters is één van de mooiste stukken over onvervulde verlangens, grote verwachtingen en uitgesteld geluk. Ver weggestopt in de provincie verlangen drie zusters hopeloos naar Moskou, de stad waar ze vandaan komen. Hun hele leven draait hierom en al hun gesprekken gaan erover. Ze vergeten zelfs bijna te leven in het hier en nu…

Zwarte Tsjechov
Met Drie Zusters breekt Urban Myth vaste denkpatronen over theater en de moderne samenleving open. De wereldberoemde stukken van Anton Tsjechov zijn in de ogen van regisseur Koos Terpstra te lang gerekend tot een canon die voorbehouden bleef aan louter witte acteurs. Daarom kiest hij voor een volledig gemengde cast: alsof we een Drie Zusters zien in de context van een hedendaagse familie. De Tsjechov-tekst krijgt hierdoor een hele andere lading, je ziet het stuk met een nieuwe blik.

Met: George Tobal, Eran Ben Michael, Nhung Dam, Jonata Taal, Sharlee Daantje, Leandro Ceder, Nazanin Taheri, Gustav Borreman, Steyn de Leeuwe, Marlies Hamelinck en Katelijne Beukema.
Regie: Koos Terpstra

Seriekorting Theater & Dans
Deze voorstelling is onderdeel van de Serie Theater & Dans. Kies 3 of 5 avonden uit geselecteerde voorstellingen en ontvang een aantrekkelijke korting op uw tickets. Zo bent u verzekerd van een aantal mooie theateravonden. Bekijk hier alle voorstellingen van de Serie Theater & Dans

Bestel hier uw serie Theater & Dans


Recensiequotes

  • S-tour.nl "De dialogen waren adembenemend, het toneelspel snel"

Extra info