Dikkie Dik & Ik (vanaf 2)

Twee-ater Producties Genre: Jeugd & Familie

Deze voorstelling is al geweest.

Hoe is het om Dikkie Dik te zijn? Als je op vier pootjes loopt en niet kan praten, maar wel kopjes geeft?

Als je zomaar mag gaan liggen, op hele gekke plekken - of juist druk over de toetsen van de piano rent, danst met je beste vriendjes en stiekem in de vissenkom grabbelt, om daarna lekker te dromen van alle spannende avonturen die je mee maakt.  

In ‘Dikkie Dik & Ik' kan het allemaal. Want het is feest! De oranje kater is jarig. Dat vieren we met een theaterervaring die zich niet beperkt tot de theaterzaal. Deze zondag wordt het Zaantheater omgetoverd tot een heuse kattenwereld. Alles wordt gezien vanuit kattenperspectief. Bijna alles is een slaapplek. Het kleed kan zomaar van de uitvergrote tafel getrokken worden en met je pootje kun je vissen uit de vissenkom pakken!  In de foyer kun je naar hartenlust spelen in de poezenspeeltuin en in de zaal is de voorstelling over Dikkie Dik te zien. Dikkie Dik beweegt zich middels interactieve projecties en videobeelden door de ruimte. Twee acteurs brengen met fysiek spel, veel slapstick en humor samen de wereld van Dikkie Dik tot leven. Ze spelen een spel met verdwijnen en verschijnen, met fantasie en werkelijkheid. Maar is hun fantasie niet te groot? Zie jij wat ik zie?

‘Dikkie Dik & Ik' is een foyer- en zaalprogramma in één: een knaller van een combinatie die als geheel moet worden beleefd. Met originele Dikkie Dik-illustraties van Jet Boeke.