From and to Infinity

Delta Dua Genre: Muziek

* Deze voorstelling is helaas definitief geannuleerd. Bezoekers met kaarten hebben persoonlijk bericht gehad.*

‘Een ode aan Moeder Aarde’

Onder de top van de berg Sirimau, op het eiland Ambon ligt het dorpje Tuni. Omringd door prachtige bomen, struiken en immense varens staat een amfitheater van bamboe. Hier in de stilte van de avond, waar de vuurvliegjes oplichten in het donker, ver weg van de rumoerige stad hoor je de eerste klanken van de bamboefluiten van het Molucca Bamboowind Orchestra (MBO).

Het is alsof je de branding van de zee kunt voelen, haar verstilling, maar ook haar chaos. Terwijl het eiland nog nasiddert van talloze aardbevingen komen Boi Akih en Delta Dua aan op het eiland Ambon in oktober 2019. Regisseur Anis de Jong: “Het was zenuwslopend om steeds weer de naschokken te ervaren. Het hield ons echter niet tegen. Juist de werking van de natuur en de stilte in de bergen vormden de basis voor dit bijzondere theaterconcert. From and To Infinity doet een appèl op collectieve bewustwording over zorg voor het milieu, de gevolgen van klimaatverandering en actiegericht handelen. Het is luisteren, zien en voelen."

Het is de muziek én de omgeving van het dorpje Tuni die Nel Lekatompessy inspireerden tot het schrijven van de theatertekst, gebaseerd op From And To Infinity een compositie van Niels Brouwer in opdracht van Molucca Bamboowind Orchestra (MBO).


Recensiequotes

  • “Tuni, een muziekdorp van wereldklasse."