De Zaanse avonturen van Pinokkio

Pinokkio maar dan anders...-FluXus familiemusical (7+) Genre: Jeugd & Familie

Een verrassend en actueel verhaal, gebaseerd op de Zaanse geschiedenis. Deze familiemusical vertelt het levensverhaal van een buitenbeentje, aan de hand van pakkende songs die je raken, indrukwekkende decors en kostuums die je versteld doen staan. Uitgevoerd door ruim 100 Zaanse amateurkunstenaars die zingen, dansen en acteren. De voorstellingen worden begeleid door een live orkest. FluXus produceerde al eerder een aantal succesvolle familiemusicals: De Saense Chocoladefabriek, Code Monet en Het Geheim van de Zaanstreek.

Dit verhaal gaat over een jongen die niets liever wil dan erbij horen maar al gauw merkt dat hij ‘anders’ is. Pico komt komt tot leven bij een Zaanse poppenmaker in een oude houtmolen, waar het ruikt naar vers zaagsel en waar de warme kachel brandt. Hij kan niet wachten om de buitenwereld te ontdekken en die blijkt anders dan verwacht… of eigenlijk blijkt hijzelf anders dan verwacht. 

Deze hedendaagse bewerking laat zien dat juist de buitenbeentjes, de doorzetters het verschil kunnen maken door zichzelf te zijn. Een musical over verwondering, doorzettingskracht en acceptatie.

Pico: 'Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie jij wilt zijn.'

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie leest u op onze speciale informatiepagina.
------------------


Extra info

OPEN AUDITIES!
FluXus nodigt sterke en gevorderde spelers, zangers en danser (vanaf 13 jaar*) van harte uit om auditie te komen doen en zoeken voor de volwassenen cast:

  • ervaren allround amateurspelers met een sterke zangstem en danskwaliteiten voor de tekstrollen;
  • gevorderde dansers met goede zang- en spelkwaliteiten voor in het dansensemble;
  • enthousiaste allround-toneelspelers, die kunnen zingen en bewegen voor in het spelersensemble. Dit ensemble verzorgt de edelfiguratie en vormt een belangrijk onderdeel in de voorstelling.

Wil jij auditeren? Stuur voor 25 augustus een mail met je leeftijd, ervaring en een recente portretfoto naar productie@fluxus.nl. Geef in de mail aan of je mee wilt doen als tekstspeler, danser of allround ensemblespeler.
De auditie is op maandag 30 augustus van 19.00 – 22.30 uur bij FluXus (Verkadefabrie) op Westzijde 168 in Zaandam. Je ontvangt vooraf een opdracht om voor te bereiden. Meer informatie staat op de website van FluXus.