De Zaanse avonturen van Pinokkio

Pinokkio maar dan anders...-FluXus familiemusical (7+) Genre: Jeugd & Familie

Een verrassend en actueel verhaal, gebaseerd op de Zaanse geschiedenis. Deze familiemusical vertelt het levensverhaal van een buitenbeentje, aan de hand van pakkende songs die je raken, indrukwekkende decors en kostuums die je versteld doen staan. Uitgevoerd door ruim 100 Zaanse amateurkunstenaars die zingen, dansen en acteren. De voorstellingen worden begeleid door een live orkest. FluXus produceerde al eerder een aantal succesvolle familiemusicals: De Saense Chocoladefabriek, Code Monet en Het Geheim van de Zaanstreek.

Dit verhaal gaat over een jongen die niets liever wil dan erbij horen maar al gauw merkt dat hij ‘anders’ is. Pico komt tot leven bij een Zaanse poppenmaker in een oude houtmolen, waar het ruikt naar vers zaagsel en waar de warme kachel brandt. Hij kan niet wachten om de buitenwereld te ontdekken en die blijkt anders dan verwacht… of eigenlijk blijkt hijzelf anders dan verwacht. 

Deze hedendaagse bewerking laat zien dat juist de buitenbeentjes, de doorzetters het verschil kunnen maken door zichzelf te zijn. Een musical over verwondering, doorzettingskracht en acceptatie.

Pico: 'Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie jij wilt zijn.'

Credits
Tekst & Regie: Majanka Fröhlich
Choreografie: Suus Kranenburg & Linda Kok
Zangcoach: Daphne Groot