De Wonderbaarlijke Wereld van Boudewijn Büch

Dick van den Toorn - gaat door voor maximaal 30 bezoekers Genre: Theater & Toneel

*Deze voorstelling wordt in aangepaste setting gespeeld voor maximaal 30 personen per voorstelling. Bezoekers met kaarten hebben van ons bericht gehad.*

Zeventien jaar na zijn dood keert de spraakmakende schrijver en tv-presentator terug naar zijn voormalige middelbare school: het Bonaventuracollege in Leiden. Op bevlogen wijze vertelt hij over zijn ‘helse’ schooltijd, zijn schrijverschap, zijn onstilbare verzameldrift, zijn vele reizen en zijn liefde voor kunst, literatuur en popmuziek.

Zijn leven is één grote aaneenschakeling van onvoorstelbare verhalen, die te mooi lijken om waar te zijn - en dat is misschien ook wel zo. Een voorstelling over onze afhankelijkheid van verhalen. De Wonderbaarlijke Wereld van Boudewijn Büch toont een gevoelige man, een gekwelde kunstenaar, die uit angst voor ‘het echte leven’ verstrikt raakt in zijn eigen verzinsels. Een unieke voorstelling over een verhalenicoon. 

In het radioprogramma Nooit meer Slapen vertelt Dick van den Toorn over de voorstelling en zijn fascinatie met de schrijver. Beluister hier het hele gesprek.

Tekst: Kevin Jolly
Spel: Dick van den Toorn
Regie: Gerardjan Rijnders

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie leest u op onze speciale informatiepagina.
------------------

Büch/Buch


Recensiequotes

  • NRC over 'De Wonderbaarlijke Wereld van Boudewijn Büch' ''Als Boudewijn Büch maakt Dick van den Toorn indruk met ontwapenend en ingetogen spel.''

Extra info

Theater in de middag 
Deze voorstelling is onderdeel van Theater in de middag. Voor wie overdag tijd en zin heeft, zijn er bij het Zaantheater diverse middagvoorstellingen te bezoeken, zowel doordeweeks als in het weekend.

De voorstelling vindt plaats op het podium van de Albert Heijnzaal. Deze voorstelling speelt om 16.00 en 20.15 uur.