De Verleiders

Pandepaniek Genre: Theater & Toneel

*Deze voorstelling is helaas geannuleerd. Bezoekers met kaarten hebben persoonlijk bericht gehad.*

DE VERLEIDERS zijn terug! Maar verwacht geen troosttheater. Het is tijd voor actie. George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw, Hein van der Heijden en Tibor Lukács dagen u uit om mee te denken over de mondiale coronacrisis. Juist in angstige tijden is het noodzakelijk om met een breder perspectief naar de zaken te kijken en daar gaan DE VERLEIDERS u bij helpen!

De thema’s van DE VERLEIDERS zoals de zorg, het geldstelsel, de democratie en privacy worden door deze pandemie nog urgenter. Daarom juist nu een dystopische absurdistische komedie over risico, veiligheid, gehoorzaamheid, sancties, surveillance, solidariteit en hoe de 0,01% rijken daar gebruik van maken. Want wie profiteert er van deze paniek? En wie zijn de verliezers?

Banken en beursgenoteerde bedrijven mogen weer gered worden met belastinggeld. Er worden miljarden aan noodleningen verstrekt. De schuldenberg, die al torenhoog was, wordt opgehoogd. Centrale banken kopen alles wat los of vast zit. Waar komen deze honderden miljarden terecht? Hoeveel reuring Door de bank genomen ook heeft veroorzaakt, er is fundamenteel NIETS veranderd aan ons monetaire systeem. Ons geldstelsel is bijzonder fragiel, kan het deze crisis aan? Er wordt een blanco cheque uitgeschreven zonder toestemming van het volk. Wat doet dit met u, uw werk, uw geliefden, uw spaargeld. En wat doet het met uw psyché wanneer dit virus van iedereen een potentiële vijand maakt.

Het is dus tijd voor actie. Maar zoals altijd: met humor. Harde, zwarte en soms doorbijtende humor. 'Pandepaniek' is een vlijmscherpe analyse over de moraal aan de top van het bedrijfsleven, onze financiële hygiëne en een vaccin tegen de waan van de dag. Durf te komen!

In DE VERLEIDERS - de podcast spreken theatermakers en 'Verleiders van het eerste uur' Tom de Ket en George van Houts met uiteenlopende gasten over de thema’s uit hun nieuwste voorstelling Pandepaniek: het geldstelsel, inkomensongelijkheid, belastingontduiking en de moraal van de rijkste 0,01% ter wereld.
Luister aflevering 1
Luister aflevering 2 

------------------
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie leest u op onze speciale informatiepagina.
------------------


Extra info

Producent: Bos Theaterproducties
Regie: Aat Ceelen
Met: George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw, Hein van der Heijden en Tibor Lukács
Decorontwerp: Michiel Voet
Lichtontwerp: Uri Rapaport
Kostuumontwerp: Maya Schröder