De Stilte

De Troostprijs (vanaf 8 jaar) Genre: Jeugd & Familie

 

“Van de maan af gezien, zijn we allen even groot” (Multatuli, Idee 155)

Als we kijken naar de sterren aan de hemel, zijn mensen klein en onbelangrijk. En dat kan niet! Dus maken we van onszelf sterren.  
We houden toespraken, we maken erepodia. We slaan elkaar op de schouders en geven elkaar prijzen. We benoemen onszelf tot winnaars. We delen lintjes uit, medailles, bekers. We bouwen prijzenkasten tot aan het plafond onder het motto ‘The sky is the limit’.

 En toch…. En toch zijn en blijven we nietige wezens in een overweldigend universum. Elke prijs is een troostprijs. 

Humor en relativeringsvermogen maken van De Troostprijs een ode aan de menselijke maat. De kleinste mens ooit was 54 centimeter, de langste mens 2 meter 72. Van de maan af gezien even lang. Met piano, cello, zang en dans vieren we, ver verwijderd van sterren en planeten, de beperkte houdbaarheid van eeuwige roem in een choreografie van Jack Timmermans. Met Martin Fondse (compositie en toetsen), Jorg Brinkman (cello) en Margriet Sjoerdsma (zang).

 

------------------
Om je bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie lees je op onze speciale informatiepagina.
------------------