De Toneelmakerij

Poppenkast (vanaf 4 jaar) Genre: Jeugd & Familie

*Deze voorstelling kan gespeeld worden voor 30 bezoekers (volwassenen). Als het Zaantheater na 9 februari 2021 weer open mag voor 30 bezoekers (of meer), dan gaat deze voorstelling gewoon door.*

Pas op, Jan Klaassen, kijk achter je!

In de voorjaarsvakantie zie je deze poppenkast in het Zaantheater. De poppenkast van de familie Rozenwater trekt eeuwenlang door stad en land.  En al die jaren spelen Jan Klaassen, Katrijn, Pierlala en de Draak de sterren van de hemel. Maar de tijden lijken veranderd; de poppenkast trekt te weinig publiek en brengt geen geld meer op. De poppen doen waar ze zin in hebben en laten zich niet meer besturen. Luisteren doet al helemaal niemand meer.

Meneer Rozenwater ziet geen andere uitweg en zet de poppenkast, poppen én verhalen te koop. Juffrouw Beddengoed, van de plaatselijke poppenbescherming, grijpt in. Ze gunt de poppen hun oude dag en stuurt ze met pensioen. Maar de poppen willen helemaal niet naar een rusthuis en eisen de regie over hun eigen poppenkast op.

Poppenkast is een voorstelling vol smeuïge poppenkastingrediënten: gordijntjes die steeds open- en dichtgaan, Katrijn die Jan Klaassen flink mept met pan of deegroller, gegriezel bij de Draak in het bos en Pierlala. En natuurlijk: ‘Pas op, Jan Klaassen, kijk achter je!’

Poppenkast biedt tegelijk een licht satirische blik op de actualiteit met als hamvraag: welke verhalen mag en wil je nog vertellen? En waarom kan niet gewoon alles bij het oude blijven?

Poppenkast is de nieuwe voorstelling van regisseur Paul Knieriem en de tekst komt van Ad de Bont. Met acteurs Denise Aznam en Floyd Koster laten ze zich inspireren door de oer-Hollandse poppenkast van Jan Klaassen en Katrijn. 

------------------
Om je bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie lees je op onze speciale informatiepagina.
------------------

 


Extra info

Beeld: Jan Hoek