De Notenkraker

Ballet van de Staatsopera van Tartarstan Genre: Dans & Beeldend Theater

Deze voorstelling is al geweest.

Wat is er heerlijker dan in de kerstvakantie met elkaar te genieten van hét kerstballet: De Notenkraker. De Staatsopera van Tatarstan staat garant voor virtuoze danspartijen, een schitterend corps de ballet, sprookjesachtige belichting, honderden kostuums en fraaie decors. Mét natuurlijk een live orkest.

Op de wereldberoemde muziek van Pjotr Tsjaikovski creëerde dit superduo een werk vol spectaculaire pas de deux, een vervaarlijke strijddans, een exotische Spaanse dans en natuurlijk de ‘Bloemenwals’.
Het is kerstavond bij de familie Stahlbaum. Clara krijgt als kerstcadeau een pop, een notenkraker. In haar droom verandert de notenkraker in een knappe prins die haar meeneemt op een fascinerende reis door een sprookjeswereld. De notenkraker voert een leger van tinnen soldaatjes aan in een spannende strijd tegen de valse muizenkoning. Na zijn overwinning trekt hij met Clara naar het Snoepgoedrijk. Maar voor er koffie, thee, suiker en bloemen klaarstaan, moeten zij eerst nog kou en vorst trotseren.

Een magische theaterbelevenis voor jong en oud!


Extra info

Kerstvoorstelling