De NachtParade

Nationaal Theaterweekend Genre: Theater & Toneel

Ook dit jaar is er weer een Nationaal Theaterweekend: het leukste weekend van het jaar waarin theaters laten zien hoe fijn een avondje theater kan zijn. Traditiegetrouw is er in het Zaantheater een feestelijke NachtParade, dit jaar op zaterdagavond.

Jonge en ervaren theatermakers trakteren u op theatrale ontmoetingen en bijzondere acts in kleedkamers, artiestenfoyer, orkestbak, regie-cabine, fietsenkelder, de lift en op vele andere plekken. Het gezellige muzikale hart van de NachtParade is in de foyer. Een kaartje van € 10 geeft u toegang tot alle voorstellingen en festiviteiten.

Wat kunt u allemaal zien tijdens De NachtParade?

Jozien van Dorst and Friends - Lazy Lounge
De grootste talenten van de bekende Zaanse zangschool verzorgen een muzikale show. Neem plaats in de foyer met een lekker drankje en geniet.
Aanvang: doorlopend tussen 19.45 – 20.30, 21.00 – 21.45 , 22.15 – 23.00 uur

Simpleton
Simpleton is een absurdistische voorstelling over het meest nietszeggende plaatsje ooit: Simpleton. Laat je meevoeren naar dit humoristische ons-kent-ons-gehucht. 
Met Pepijn van den Berg, Thijs de Lange en Thom Gerrits. Techniek & productie: Daan Stigter
Aanvang: 20.00, 21.15, 22.30 uur
Duur 30 minuten

Theatercollectief blondeBIZON - Zus Me
Zus Me is een muzikale en feestelijke tragedie over de onontkoombaarheid van je eigen 'nest'. Over hoe familie je cadeau is gegeven. En hoe 'verrassend' ze dan nog uit de hoek kunnen komen...
Aanvang: 20.35, 21.50, 23.05 uur
Duur 35 minuten

TVA IMPRO - Echt Slecht! (lokatie: Opberghok en fietsenkelder)
Een gang, een kelder, een kamer…gewone ruimtes met gewone mensen. Maar elk mens heeft een verborgen kant. Ooit een ontmoeting gehad met die verborgen kant van jezelf, of van een ander? Kijk recht in de ogen van wat je niet wil zien…
Aanvang: doorlopend tussen 20.15 - 20.45 uur, 21.15 – 21.45 uur, 22.15 – 22.45  uur
Duur 5 minuten

Voor de durfal zijn er in de Forbozaal twee wat gewaagder voorstellingen te zien: 

Jürgen Theuns met Valentijn Banga - GOOD BOY
Een persoonlijk verhaal over sex en liefde: Jürgen Theuns geeft zich bloot. Een puber uit Brabant ontdekt dat iedereen anders is dan hij, vooral zijn familie. Hij vecht voor zijn vrijheid. Een verliefdheid op zijn veertigste leidt tot een tweede puberteit en dwingt hem tot activisme.
Aanvang: 20.00, 21.15, 22.30 uur
Duur 30 minuten

Clownsperspectief - Drama bij de neus genomen
Acteurs en clowns brengen ieder op hun eigen manier emoties ten tonele. De groep ‘Clownsperspectief’ onderzoekt samen met drie acteurs hoe deze twee theatervormen samen op het toneel magie kunnen voortbrengen. Clownsperspectief: Thomas Scheuerman, Hans Koops, Sylvia Stijlen, Arthur Aalbers, Marieke Drent en Martijn van Opdorp. Acteurs: Anouk Briefjes, Esmeralda Detmers en Gerben Tuin.
Aanvang: 20.45, 22.00, 23.15 uur
Duur 20 minuten

Loes en Die Kleine – Kleinkunstliedjes
Loes Nuijten en Daphne Groot vormen samen het gezellig kibbelende kleinkunstduo Loes en Die Kleine. Voor de NachtParade  bezingen zij hun overpeinzingen over de grote en kleine zaken in het leven. Of zijn de kleine zaken de grote? Het duo schrijft eigentijdse komische teksten op melodieën die nog lang in je hoofd nagalmen.
Aanvang: 20.00, 21.15, 22.30 uur
Duur 30 minuten

Younes Jabboury met Sambros en Van Slijpe – Meer dan dit wordt het niet
'Meer dan dit wordt het niet' gaat over erotiserende weermannen, de onmacht om degene te redden van wie je houdt, vreemdgaan in de Alpen en onbereikbare vrouwen. Kortom; de zoektocht naar ongeluk. 
Aanvang: 20.35, 21.50, 23.05 uur
Duur 30 minuten

TVA IMPRO - Echt Slecht! (lokatie: kleedkamer 5 & 6)
Een gang, een kelder, een kamer…gewone ruimtes met gewone mensen. Maar elk mens heeft een verborgen kant. Ooit een ontmoeting gehad met die verborgen kant van jezelf, of van een ander? Kijk recht in de ogen van wat je niet wil zien…
Aanvang: doorlopend tussen 20.45 – 21.15 uur, 21.45 – 22.45 uur, 22.45 – 23.15  uur
Duur: 5 minuten

Liekje Welten & Nanda van Praag - Alors on chante!
We brengen u graag chansons! Deze liedjes bieden een haven in een wereld die schitterend maar soms ook zo ruw en ‘mededogenloos’ kan zijn. Ze bieden troost en scheppen ruimte voor iets moois, iets breekbaars, iets liefdevols. Laten we zingen!
Aanvang: 20.15, 21.00, 22.00, 22.45 uur
Duur: 20 minuten

Nationaal Theaterweekend
Na drie succesvolle edities vindt van vrijdag 25 t/m zondag 27 januari de vierde editie van het Nationaal Theaterweekend plaats. Heel Nederland ademt theater en natuurlijk doet het Zaantheater ook weer mee! De deuren gaan wagenwijd open voor drie feestelijke dagen. Bezoek voorstellingen voor slechts € 10 of € 5 per kaart of ga mee op avontuur langs korte voorstellingen en acts in De NachtParade. Rondom de voorstellingen ook extra's georganiseerd.

De voorstellingen
Tijdens het Theaterweekend zijn maar liefst vier verschillende voorstellingen te zien voor € 10 of € 5 per kaart. Het leukste sinterklaas-/kerstcadeau!
Kijk voor de voorstellingen in het Nationaal Theaterweekend