De Nachtparade

Nationaal Theaterweekend Genre: Festival

Dit festival is al geweest.

Dit jaar vieren we het vijfjarige jubileum van de Nachtparade: FEEST! Ooit begonnen als onderdeel van het Nationaal Theaterweekend en nu uitgegroeid tot een uniek off the grid Theaterfestival. Jonge en ervaren theatermakers trakteren je op pop-up voorstellingen, theatrale ontmoetingen en korte acts op vreemde plekken als een kleedkamer, de artiestenfoyer, de orkestbak, de fietsenkelder, de goederenlift en de bierkelder.

Elk kwartier start er een andere voorstelling en stel je je avond zelf samen. De voorstellingen variëren in lengte van 15 tot 40 minuten. Tussen de voorstellingen door nodigen we je uit om in de huiskamer en muzikale hart van de Nachtparade, de foyer, onder het genot van een drankje te komen luisteren naar lokaal zang- en singer-songwriter talent. Sluit de Nachtparade af op de afterparty in de foyer met het DJ Duo Apichat Pakwan en laat je meevoeren door tropische geluiden en eclectische beats. Een kaartje van € 10 geeft je toegang tot alle voorstellingen en festiviteiten.

Programma:
Raoul Michel - Welkom in de wereld
 (TapasTheater) - Aanvang: 20.00, 21.15, 22.30 uur |
Duur: 20 minuten 
Op de orkestbak van de Albert Heijnzaal staat Raoul met de voorstelling ‘Welkom in de wereld’. Raoul is zanger en songwriter van eigen nummers met hoopvolle teksten waarin hij geen blad voor de mond neemt, waar gevoel en eerlijkheid centraal staan. Na het conservatorium ging Raoul aan de slag als gitarist bij o.a. Candy Dulfer, Waylon en Jennie Lena. Liedjes met teksten die je raken en aan het denken zetten.

Jorrit de Vries - Pap (TapasTheater) - Aanvang: 20.00, 21.00, 22.00, 22.45 uur | Duur: 20 minuten
In dit muziektheaterstuk zingt en vertelt Jorrit vol humor over de spanning rond het vaderschap, (zijn rol in) de bevalling, de eerste ontmoeting met zijn dochter en over zijn zorgen en dromen voor haar toekomst. Jorrit weet herkenbare emoties en gedachten als geen ander treffend te verpakken in mooie, kleine liedjes, die hij zelf begeleidt op piano, gitaar, ukelele, mandoline en mondharmonica.

Rein Hoffman - Life is a funny proposition after all (TapasTheater) - Aanvang: 20.45, 22.00, 22.45 uur | Duur: 20 minuten
In de vergaderruimte geeft acteur Rein Hofman jou in theatrale TED Talk-stijl aan de hand van leuke feitjes en anekdotes een verfrissende kijk op het wonderbaarlijke toeval in het leven. Wist je bijvoorbeeld dat Cleopatra dichter bij de maanlanding leefde dan bij de voltooiing van de grote piramides?

Yuri Disseldorp - Showman XL (TapasTheater) - Aanvang: 20.15, 21.15, 22.15 uur | Duur: 20 minuten
Cabaretier Yuri brengt deze avond snelle sketches, vette verhalen, perverse typetjes en puntige poëzie. Altijd als een ware showman met een hart vol glitters en een vleugje Rock 'n Roll. Absurd, knettergek, bij vlagen romantisch en vaker heel erg grappig. Ontpop nu je confetti kanon, trek je glitterjas aan en mis deze showman niet!

blondeBIZON - Ik begin bij jou (of wat doet die kangoeroe in mijn kamer?) - Aanvang: 20.20, 21.35, 22.50 uur | Duur: 40 minuten
Elk jaar zijn ze de HIT van de Nachtparade en ook dit jaar weer niet te missen. Theater & bloedmooie muziek. Actrices Elma ten Boekel, Marianne Kuijper en muzikant Bart van de Lisdonk spelen in de Forbozaal de succesvolle huiskamervoorstelling "Ik begin bij jou (of wat doet die kangoeroe in mijn kamer?)", een pakkend verhaal vol humor en tragiek.

Daniëlle Schel - Patroon Aanvang: 20.30, 21.45, 23.00 uur | Duur: 20 minuten                                             
Wat heb je aan de wijde wereld als je schoenen knellen? Daniëlle brengt op eigen wijze een kleurrijk verhaal over vastlopen en uitbreken. Ze won de publiekprijs tijdens het Amsterdams Kleinkunstfestival in 2017 en wordt door pers en publiek lovend ontvangen. Daniëlle treedt volgend seizoen ook op in het Zaantheater en zal deze avond al iets laten horen van haar voorstelling die ze komt spelen.

VastGoedToneel - De vloer op - Aanvang: 20.00, 20.15, 20.30, 21.00, 21.15, 21.30,
22.00, 
22.15, 22.30 uur | Duur: 15 minuten
In de bierkelder, een kleedkamer of de fietsenkelder tref je VastGoedToneel aan, een groep van acteurs en theatermakers die samen op basis van improvisatie locatietheater maken. Op elke locatie improviseren de acteurs steeds opnieuw een scène waardoor elke scène uniek zal zijn. Dus mocht je deze avond voor de tweede keer in de bierkelder staan, dan hoor je weer een ander verhaal dan ervoor. Al dan niet gebaseerd op een eigen suggestie.

Balletstudio Danzin - No Dress Rehearsal (it's our life) - Aanvang: 20.00, 21.15, 22.30 uur |
Duur: 10 minuten

Wie ben jij? Acceptatie, liefde, vervreemding, verlies, ziekte, er niet bij horen...Met deze facetten van het leven krijgen wij allemaal in grote of mindere mate mee te maken. Hoe ga je daar mee om? Sluit je je af of zoek je steun? Dit zijn vragen waar wij in deze dansvoorstelling naar op zoek gaan. Durf je alles uit het leven te halen ondanks tegenslag en verdriet? Durf je verder te kijken naar de toekomst?

Daphne Gakes - Ik Daphne Gakes - Aanvang: 20.30, 21.45, 23.00 uur | Duur: 37 minuten
In het laad en los perron van de Albert Heijnzaal maken we kennis met Daphne Gakes en haar camper. Het boek ‘Ik Jan Cremer’ zette begin jaren zestig Nederland op zijn kop. Cremer kleurde buiten de lijntjes met een stoer jongensverhaal dat ging over seks, rock & roll en de wereld ontdekken. Daphne was 13 toen ze het boek onbedoeld vond, ze las het met rode oortjes. Haar leek Jan Cremer zijn veel interessanter dan haar moeder zijn. En dat was het ook!  

Giovanni Masetti – Wie is de boze wolf? - Aanvang: 20.25, 21.10, 21.50, 22.45 uur | Duur: 20 minuten
Iedereen kent het verhaal van Roodkapje maar is het echt zo’n onschuldig kinderverhaal als het op het eerste gezicht lijkt? Wie is de slechterik in het verhaal? Of zijn het er meer? Is Roodkapje nog steeds het meisje met de spelden? Of is zij meer van de naald en draad?  

Singer-Songwriter podium - Aanvang: 20.00 - 21.00, 21.30 - 22.30 uur
In de huiskamer van de Nachtparade, de foyer, presenteert de Zaanse zangeres Jerney Kate diverse zangers en zangeressen. Ze begeleiden zichzelf op gitaar of piano en spelen voornamelijk eigen geschreven nummers. Zo staat er o.a. een optreden gepland van de 12-jarige Tessel die onder begeleiding van haar gitaar docent Micha Sprenger eigen nummers schrijft. Tussen de verschillende acts door zingt close harmony groep Cantantes je warm met bekende pop & jazz liedjes.

Afterparty DJ Duo Apichat Pakwan - Aanvang: doorlopend tussen 22.30 - 00.30 uur
Sluit de Nachtparade af op de afterparty in de foyer met het DJ Duo Apichat Pakwan uit Amsterdam en Thailand. Laat je meevoeren door tropische geluiden en eclectische beats. 

TapasTheater
De Nachtparade is dit jaar een speciale samenwerking aangegaan met het TapasTheater. Het TapasTheater gehuisvest in Amsterdam Oost heeft de ideale mix voor een unieke theaterervaring. In het TapasTheater zijn drie voorstellingen van 20 minuten (in verschillende genres) minimaal drie keer op een avond te zien in verschillende theaterzaaltjes. Dit concept sluit naadloos aan bij de Nachtparade en we besloten een samenwerking aan te gaan. Voor de Nachtparade hebben we vier acts van het TapasTheater uitgekozen die je zullen gaan verassen.